Παρέμβαση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του Δρ. Κώστα Πατέρα

Πέρασε, πρόσφατα, από την Βουλή, η νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιουργώντας πολλές πικρίες και απογοητεύσεις στους πολίτες των Τρικάλων.
 
Το στήσιμο αυτού του Ιδρύματος ξεκίνησε ανορθόδοξα και, δυστυχώς, συνεχίζει να πορεύεται … στραβά … !
 
Κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατί στην ουσία είναι Πανεπιστήμιο του Βόλου και της Λάρισας. Τα Τρίκαλα, ήταν και παραμένουν «οι φτωχοί συγγενείς» της Πανεπιστημιακής αυτής Κοινότητας. Ο Βόλος και η Λάρισα πήραν περίπου 23 σχολές και τα Τρίκαλα πήραν και παίρνουν μόνο μία, … στολισμένη με Εργαστήρια και Ινστιτούτο Βοτανικής … !
 
Ο Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στάχτη στα μάτια των Τρικαλινών και την μερίδα του … Λέοντος την έδωσαν πάλι στην Λάρισα και στον Βόλο. Μας υποβάθμισαν και μας έβαλαν στο περιθώριο. Η ερχόμενη, νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει υποχρέωση να επανεξετάσει την Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να αποκαταστήσει την αδικία.
 
Γι’ αυτό ευθύνονται οι Αρχές του τόπου, πλην της περιφέρειας, που έπεσαν στην παγίδα του Υπουργού Παιδείας και άργησαν να αντιληφθούν, ότι τους κορόϊδευε. Κυρίως, όμως, ευθύνονται οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδόπουλος, Δριτσέλη, Σιμορέλης, που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βάζοντας … θηλειά … στο λαιμό της Ανωτάτης Παιδείας των Τρικάλων.
 
Το τραγικό δε είναι, πως οι τρεις βουλευτές, «φουκαράδες» κατά την άποψη του πρώην συνεταίρου τους, Πάνου Καμμένου, έβγαλαν και φωτογραφία, χαμογελαστοί και την έστειλαν στα Μ.Μ.Ε., υμνώντας ταυτόχρονα το νέο Πανεπιστημιακό … έκτρωμα στην Θεσσαλία.
 
Θα τους θυμίσω κάτι που έγραφε ο Αίσωπος. Κάποτε, κατά τον Αίσωπο, ένα χωριατόπαιδο έπιασε σαλιγκάρια και τα έβαλε στα κάρβουνα, να τα ψήσει. Τα σαλιγκάρια έβγαζαν έναν ήχο, που το χωριατόπαιδο, τον εξέλαβε ως τραγούδι και με αγανάκτηση είπε το περίφημο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ…», δηλαδή είπε στα σαλιγκάρια πως «ενώ τα σπίτια τους καίγονταν, αυτά τραγουδούσαν».
 
Γι’ αυτό το Θεσσαλικό Πανεπιστήμιο, το 1991 κάθισαν σταυροπόδι, στην κεντρική γέφυρα της πόλης, οι Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές μαζί με τον Λαό των Τρικάλων; Ασφαλώς όχι.
 
Αιδώς Αργείοι του ΣΥΡΙΖΑ … !


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή