Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση στο άρθρο του Λεωνίδα Ανθόπουλου

Αξιότιμε κ. Ανθόπουλε,
 
Στο κείμενο που υπογράφετε θα έπρεπε να γνωρίσετε στον αναγνώστη την εμπλοκή σας με τα κοινά (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Παπαστεργίου ) εκτός της ιδιότητας σας ως Αναπληρωματικό Καθηγητή ΤΕΙ Θεσσαλίας για να μπορέσει ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα αυτά τα οποία γράφετε.

Όσον αφορά τα γραφθέντα στο κείμενο σας έχω να παρατηρήσω ότι :

  1. Μάλλον αποτελεί «συνήθεια» όσων  εκφράζουν από την συγκεκριμένη παράταξη δημόσιο λόγο να μιλούν με άσχημα λόγια για τους συνδημότες τους. Μέλος της συγκεκριμένης ομάδας δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι οι Τρικαλινοί δεν έχουν παιδεία (καταγγελία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από τον «δικό» σας Δημοτικό Σύμβουλο Αλέκο Πολυμερόπουλο ) και εσείς το συνεχίζετε λέγοντας  ότι πρέπει «να αναλογιστούμε τον τρόπο που οδηγούμε, που παρκάρουμε, που συμπεριφερόμαστε στον υπάλληλο, στον δάσκαλο, στο γείτονα, που πετάμε τα σκουπίδια μας κ.τ.λ».Αφού δεν σας «γεμίζουμε»  ως δημότες γιατί ασχολείστε μαζί μας ;
  2. Την καινοτομία δεν μας την έφερε η παράταξη σας που επιμελώς προσπαθείτε να μη δείξετε την συμμετοχή σας. Θυμηθείτε πότε ιδρύθηκε το e-trikala  και τι υπηρεσίες παρείχε τότε, πότε τοποθετήθηκαν οι οπτικές ίνες και τόσα άλλα.
  3. Είναι τουλάχιστον προσβολή για την πόλη μας να λέτε ότι μέχρι πριν την έλευση της δικής σας παράταξης «όσοι άκουγαν για Τρίκαλα θυμόντουσαν το Χατζηχρήστο ως Θύμιο» και ότι εσείς μας «ξεβλαχέψατε» ζηλεύοντας τη δόξα του Κωστόπουλου. Τα Τρίκαλα, κ. Ανθόπουλε, τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα για τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς και πνευματικούς ανθρώπους που γεννήθηκαν εδώ (μόλις προχθές ο δήμαρχος προχώρησε στην ονοματοδοσία πλατείας σε έναν από αυτούς), για τα αστέρια του αθλητισμού που γεννήθηκαν εδώ, για τον «Μύλο των Ξωτικών» και για τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει (συμμετέχουμε στο Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια).
  4. Τα όποια προβλήματα είχε η λειτουργία των ΤΕΙ εσείς έπρεπε να βοηθήσετε να λυθούν με τις δυο ιδιότητες σας αλλά και να είχατε απαντήσει στα όσα καταμαρτυρούσε ο πρώην σπουδαστής του συγκεκριμένου ΤΕΙ στις 23/02/2018  Άρης Ζάχος με κείμενο του στα ΜΜΕ της πόλης με τίτλο «Προς Τρικαλινούς συννεφάκηδες…».
  5. Η θέση του Δημοτικού Συμβούλου που διεκδικούσατε συνοδεύεται από τη στολή του στρατιώτη που μάχεται εναντίον όλων των άλλων για να κερδίσει πράγματα για την πόλη και τους δημότες του. Αντίθετα, εσείς αποκαλείται «ομορφιές» τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μας καλείτΕ ειρωνευόμενος να «κυματίσουν μεσίστια οι σημαίες στα δημόσια  κτήρια για να κηρύξουμε μαύρη επέτειο» αλλά και να «μποϊκοτάρουμε τον Βόλο ώστε να μην πάμε για μπάνιο και τσίπουρο εκεί και στα εξοχικά μας».
  6. Αν θεωρείται ότι δεν στηρίξαμε τα αιτήματα μας για τις Σχολές «με κάποιο ουσιαστικό θεματικό αντικείμενο και ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τα ισχυρά πλεονεκτήματα μας σε συνεργασία με το νέο Πανεπιστήμιο για να προσελκύσουμε κάποιο νέο τμήμα» έπρεπε να το πείτε στον Επικεφαλής της δημοτικής σας ομάδας και σημερινό Δήμαρχο της πόλης που είχε το σχεδιασμό της προσπάθειας διεκδίκησης.
  7. Είναι κάπως περίεργος ο χρόνος που γράψατε κ. Ανθόπουλε το κείμενο καθώς δημοσιεύτηκε 2 ημέρες μετά την ανακοίνωση για το συλλαλητήριο για τις σχολές στο οποίο μάλλον δεν θα συμμετέχετε καθώς θεωρείται το παρόν σχέδιο για τις σχολές ως «μια ευκαιρία που δεν πρέπει να διώκουμε ,αλλά να κατανοήσουμε και να προσεγγίσουμε σωστά»

Θα συμφωνήσω σε κάτι με εσάς κ. Ανθόπουλε.

Θα συμφωνήσω ότι «μπορεί να μην ακούγομαι ευχάριστος και να στεναχωρώ κάποιους με τις αλήθειες που προσπαθώ να εκφράσω , αλλά πιστέψτε με δεν φταίει αυτός που γράφει για την πραγματικότητα».

Θα διαφωνήσω όμως κ. Ανθόπουλε όσον αφορά την πραγματικότητα του καθένα από εμάς.

Την πραγματικότητα την δημιουργούμε εμείς όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να την αλλάξουμε και δεν λειτουργούμε μοιρολατρικά.

Όταν θέλουμε να προκαλέσουμε να συμβούν αυτά που δεν συνέβησαν.

Ευάγγελος Σαμαράς

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή