Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο αρδευτικό δίκτυο

Σε αντικατάσταση 5 χιλιομέτρων επιφανειακού αρδευτικού δικτύου, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μετά από τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η σύμβαση αφορά το έργο «Προμήθεια σωλήνων αποκατάστασης επιφανειακού δικτύου άρδευσης Ν. Τρικάλων» το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα αγροκτήματα Προδρόμου, Αμπελίων, Αγίου Δημητρίου και σε οποιοδήποτε πεδινό αγρόκτημα παρουσιαστεί ανάγκη.

Οι σωλήνες με ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT θα αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης του Νομού Τρικάλων τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας των (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών), αφετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή