Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ζημιές στις καλλιέργειες πεπονιών στο νομό Τρικάλων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τις ζημιές στα πεπόνια από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι άκαιρες βροχοπτώσεις που επικράτησαν στα μέσα του μήνα Ιούνη έχουν επιφέρει μεγάλες ζημιές στους πεπονοπαραγωγούς. Τόνοι πεπονιού που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο παραγωγής σαπίζει στα χωράφια.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, αποτελούν μεγάλο πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα τους από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές οικογενειακές ανάγκες, αλλά και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις (καλλιεργητικά έξοδα, τράπεζες, εφορία, ΕΛΓΑ , ΟΓΑ , κ.α.)

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Από την μία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην παραγωγή και αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν, από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν πραγματοποιεί έγκαιρα τις εκτιμήσεις, δεν καλύπτει πλήρως και δίκαια τις ζημιές και καθυστερεί τις αποζημιώσεις Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

• Άμεσα να εκτιμηθεί το σύνολο της ζημιάς (αφού δεν μπορούν να μείνουν μάρτυρες – τα πεπόνια σαπίζουν)

• Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί έγκαιρα και δίκαια στο 100% της ζημιάς με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και με επαρκή χρηματοδότηση.

• Να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματος τους

Οι Βουλευτές
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Μωραΐτης
Κώστας Στεργίου

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή