Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση Κόκκαλη για 150 εργαζομένους στην ΕΛΒΑΚ: «Να τους δοθεί ταμείο ανεργίας με υπουργική απόφαση»

Να δοθεί με υπουργική απόφαση ταμείο ανεργίας σε 150 περίπου εργαζόμενους στην ΕΛΒΑΚ, οι οποίοι λόγω των συνθηκών covid, αλλά και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου τίθενται εκτός με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες γι’ αυτούς, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης επισυνάπτει σχετική επιστολή του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την οποία καταγγέλλεται ότι 150 περίπου εποχικά εργαζόμενοι αδυνατούν να πάρουν το ταμείο ανεργίας, επειδή η επιχείρηση, έχασε την εποχικότητά της, για την παραγωγική περίοδο του 2021 όπως και του 2020 λόγω COVID.

Στη σχετική επιστολή του Συνδικάτου τονίζεται μεταξύ άλλων πως «λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση αυτών των εργαζόμενων με το πολύ χαμηλό εισόδημα, τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να δει τα προβλήματά τους με ιδιαίτερο τρόπο και ευαισθησία.

Ζητάμε να δοθεί το ταμείο ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους της ΕΛΒΑΚ Α.Ε. όπως δόθηκε και το 2020 με υπουργική απόφαση από 50 ένσημα και άνω».

Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει τέλος πως αναμένει μία θετική απάντηση, η οποία θα ανακουφίσει αυτούς τους εργαζόμενους.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή