Παρέμβαση στο Δημαρχείο κατά 5G

Τα Τρίκαλα βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σχεδιαζόμενη χρήση του δικτύου 5G, δηλαδή της Ηλεκτρονικής Ακτινοβολίας Ραδιοκυμάτων, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ήδη στην πόλη μας λειτουργεί πιλοτικά ο ένας απ’ τους δυο σταθμούς πανελλαδικά 5G (Vodafone). Ο δεύτερος είναι στον Δήμο Ζωγράφου (Cosmote).

Ο Δήμαρχος Παπαστεργίου και η ομάδα του έφερε πρόσφατα στα Τρίκαλα τη VODAFONE και οργάνωσε βραδιά για τις «καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές», θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη της πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή προχωρεί σ’ όλα αυτά τα πειράματα εν αγνοία και χωρίς να ερωτηθεί ο Τρικαλινός Λαός. Χωρίς να ρωτηθούμε, όταν, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες που αντιδρούν παγκοσμίως, οι επιπτώσεις απ΄ την εφαρμογή του δικτύου 5G και στον άνθρωπο «περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο, αλλοιώσεις στα γονίδια (DNA) και στις πρωτεΐνες του ανθρώπινου και άλλων οργανισμών, κυτταρικό στρες, γενετικές βλάβες, νευρολογικές διαταραχές, προβλήματα στη μάθηση, τη μνήμη, ολιγοσπερμία κ.λπ.». Αυτά όλα απ’ τους ανεξάρτητους, εξού και πλέον αντικειμενικούς επιστήμονες και όχι τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των εταιριών ή όσους λιγουρεύονται μερίδιο απ’ τα παχυλά πακέτα τους.

Δεν έχουμε αντίρρηση, αντίθετα το προτείνουμε να οργανωθεί από τον Δήμο ημερίδα για το 5G με τη συμμετοχή επιστημόνων, ανάμεσά τους κι αυτών που θα προταθούν απ’ την  Κοινωνία των Πολιτών και τα Κινήματα.

Ήδη οι κινητοποιήσεις πολιτών κατά του δικτύου 5G λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Οι Τρικαλινοί πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα λόγω της άμεσης απειλής που αντιπροσωπεύουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

Κινήματα, σύλλογοι, συνδικάτα, φορείς, τύπος, πολίτες πρέπει να συντονιστούμε και να κινητοποιηθούμε για να αποτρέψουμε τον επερχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επιχειρώντας ένα ξεκίνημα αγώνα κόντρα στον θάνατο και τις αρρώστιες την Τετάρτη 29 Γενάρη και 12 το μεσημέρι κάνουμε παρέμβαση στο Δημαρχείο, που αποτελεί την πηγή των σχεδίων που εγκυμονούν κινδύνους για όλους μας.

  Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!

 (Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στα Τρίκαλα χωρίς να ρωτηθούν οι ίδιοι οι Τρικαλινοί).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ 5G©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή