Παρέμβαση στο Κολυμβητήριο Άη Γιώργη με το «καλημέρα» από τον Δήμο Τρικκαίων

Με 1.200.000 € ο Δήμος Τρικκαίων κάνει πράξη ένα όνειρο ετών: να λειτουργήσει ξανά η πισίνα του Άη Γιώργη.

Και μάλιστα, όχι ως απλή πισίνα, αλλά ως κολυμβητήριο, που θα συμπληρώσει το υπάρχον και θα δώσει νέα πνοή σε άθληση, ψυχαγωγία, εκμάθηση κολύμβησης και αναψυχή για όλους τους τρικαλινούς πολίτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων ασχολήθηκε την προηγούμενη πενταετία με το έργο, και μετά από επαφές και συζητήσεις, με υπαρκτή μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία (που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), εξασφάλισε 600.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Τα υπόλοιπα τα διαθέτει ο ίδιος ο Δήμος, από το ταμείο του, έχοντας μειώσει κατά σχεδόν 18.000.000€ το χρέος του την προηγούμενη πενταετία.

Έτσι, ο διαγωνισμός του έργου «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 € (με ΦΠΑ), ξεκινά και αφορά σε επισκευές, συντηρήσεις, αναμορφώσεις, τόσο των δύο κτηρίων στον χώρο, όσο και της πισίνας.

Από τα δύο κτήρια, το ένα θα μετατραπεί σε κανονικό χώρο αποδυτηρίων, το δε Δεύτερο, σε χώρο διοίκησης, με τις εργασίες να είναι πολλές, ποικίλες, ουσιαστικές και με στόχο να καταστεί ο χώρος, προσβάσιμος, λειτουργικός και ασφαλής.

Μεγάλη σημασία δίνεται, επίσης, στην ανακατασκευή της πισίνας, με νέο λέβητα, με καυστήρα φυσικού αερίου, με νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης, αερισμού, φίλτρα, αντλίες κ.α.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε ξεκινήσει και τις επαφές, για να επεκταθεί η παροχή φυσικού αερίου προς τον οικισμό του Ριζαριού, με το έργο για το Κολυμβητήριο να είναι η βασική παράμετρος.

Ένα ακόμη όφελος, θα είναι η σχεδόν ολοκληρωμένη πια χρήση του πάρκου του Άη Γιώργη, ως ένα από τα καλύτερα πάρκα στη χώρα, με εγκαταστάσεις για πλήθος αθλημάτων, σε έναν χώρο μοναδικό.

Οι προσφορές θα ανοιχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, θα πρέπει εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, να είναι έτοιμο το δεύτερο κολυμβητήριο των Τρικάλων.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή