Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση του Γεώργιου Αποστολάκη για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

Ο Βουλευτής επικρατείας της ΝΙΚΗΣ Γεώργιος Αποστολάκης στην δευτερολογία στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών, για τις διοικήσεις φορέων του δημοσίου τομέα (2/11/2023), με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολίασε την τροπολογία, εντόπισε τα ουσιαστικά και νομοτεχνικά λάθη της και αναφέρθηκε περαιτέρω στο θέμα των αποζημιώσεων όλων των πληγέντων από τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα πρέπει να αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα για το κράτος η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες το συντομότερο μιας και υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι είναι προβληματική η νομοτεχνική διατύπωση του άρθρου για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές.

Επίσης έκανε παρέμβαση ώστε η οικονομική ενίσχυση να είναι άμεση και να μην δοθεί μόνο στην Θεσσαλία αλλά και στις κατεστραμμένες περιοχές του Έβρου και της Ρόδου από τις πρόσφατες πυρκαγιές, να είναι σαφή τα κριτήρια ώστε να μην καταλήξει η αποζημίωση σε χέρια άλλων και φυσικά να είναι γενναία και όχι ψίχουλα που θα περισσέψουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή