Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή  για τον Αξονικό Τομογράφο του ΓΝΤ

Ερώτηση για τον αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:

«Ο αξονικός τομογράφος του ΓΝΤ βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις αρχές Νοέμβρη λόγω βλάβης της λυχνίας του.

Ο συγκεκριμένος αξονικός βρέθηκε πολλές φορές εκτός λειτουργίας και σε άλλες περιόδους καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα το οποίο πάρθηκε από το Νοσοκομείο Βέροιας με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης η οποία προτίμησε αυτή τη λύση από την αντικατάσταση με καινούριο.

Από τη στιγμή της διακοπής της λειτουργίας του τον Νοέμβρη και παρά τις παρεμβάσεις και καταγγελίες των σωματείων, των γιατρών και των εργαζομένων οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της έκθεσης της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο, η διοίκηση δεν προχώρησε σε επισκευή της λυχνίας με τη δικαιολογία των “άσκοπων εξόδων” καθώς από τις 10 Γενάρη έχει υπογραφεί η απεγκατάσταση του παλαιού με νέο αξονικό. Με απλά λόγια δηλαδή, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν ενέκρινε την έγκριση του ποσού των 60.000 ευρώ θεωρώντας το “ανούσιο έξοδο”, την ίδια στιγμή που επείγοντα περιστατικά διακομίζονταν στο ΓΝ Καρδίτσας ώστε να τεθεί η διάγνωση, να επιστρέψουν στο ΓΝΤ και πολλές φορές λόγω της βαρύτητας του περιστατικού, να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο της 5ης ΥΠΕ.

Αποκορύφωμα, περιστατικό με πτώση συνοδού ασθενούς από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου, που χρειάστηκε να διακομισθεί στο ΓΝΚ για αξονική τομογραφία, το οποίο από καθαρή τύχη είχε καλή έκβαση.

Αυτή τη στιγμή στα μέσα Γενάρη το νοσοκομείο παραμένει χωρίς αξονικό αλλά έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εγκατάστασης με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσει αρχές Φλεβάρη, δηλαδή 3 μήνες από την παύση.

Τα παραπάνω βέβαια προβλήματα δεν είναι ουρανοκατέβατα αλλά έχουν αιτίες οι οποίες βρίσκονται στην πιστή εφαρμογή των σφιχτών προϋπολογισμών και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα νοσοκομεία που πιστά υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να επισπευσθεί η διαδικασία εγκατάστασης του νέου αξονικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και για να αντικατασταθεί άμεσα η λυχνία του ήδη υπάρχοντος αξονικού ώστε να μπει σε λειτουργία και να τοποθετηθεί στο ΚΥ της πόλης των Τρικάλων ή σε ΚΥ του Νομού που έχει μεγάλη προσβασιμότητα ασθενών, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες περιστατικών και στην ΠΦΥ και σε επείγοντα περιστατικά του Νομού».

 

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή