Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσία Φώτη Κουβέλη εγκαίνια και Ορκωμοσία στην ΣΜΥ

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκου Κενεβέζου πραγματοποιήθηκε, η θεμελίωση του κτιρίου Διοικητικής Μέριμνας – Εστιατορίων – Μαγειρείων της ΣΜΥ.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Αφορά στο υπό ανέγερση διώροφο κτίριο της σχολής που θα φιλοξενήσει μαγειρία, εστιατόρια, κυλικείο και άλλους χώρους σε 2.450 μ2, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης κατά τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών αλλά και στην τελετή της παράδοσης των πτυχίων στους Αποφοίτους της Σχολής, έκανε  αναφορές στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

«Με τις προσπάθειες που γίνονται από την Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να φιλοδοξούμε ότι τα 2 στρατιωτικά στελέχη θα επιστρέψουν στην πατρίδα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε «από την πλευρά της Τουρκίας, δεν υπήρξε καμία δέσμευση αναφορικά με την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν δεν συνέδεσε την αποφυλάκιση των 2 Ελλήνων με την παράδοση των 8 Τούρκων που βρίσκονται στη χωρά μας ζητώντας άσυλο».

Για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία προς την Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης, την απέδωσε σε «προσπάθεια της Τουρκίας να διαμορφώνει ανοιχτό το πεδίο ώστε να διεκδικήσει την παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ και πρόσθεσε «δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατ΄ ελάχιστο να εκχωρήσουμε οτιδήποτε από τα κυριαρχικά δικαιώματα μας. Η Ελλάδα έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει εύψυχο και γενναίο στρατιωτικό προσωπικό, από τον απλό οπλίτη μέχρι την ανώτατη ηγεσία με μεγάλο ΄΄όπλο΄΄ των Ενόπλων Δυνάμεων, την πίστη και την αφοσίωση στο καθήκον αλλά και στα ιδανικά αυτής της χώρας».

Με αφορμή την παράδοση των πτυχίων στους Αποφοίτους της ΣΜΥ ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «οι Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ο κορμός του Ελληνικού στρατεύματος» και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τους νέους της Σχολής για την αποφοίτηση τους, ενώ για την δωρεά, ανέφερε ότι «το έργο αυτό, αναδεικνύει την σπουδαιότητα των δεσμών φιλίας και της αδελφικής σχέσης με την Κύπρο, αλλά και καταγράφει την ολότητα της Ελληνικής και Κυπριακής προσπάθειας που συντελείται διαχρονικά, διεκδικώντας να εξασφαλίσει τους αναγκαίους καρπούς ειρήνης».

Από την πλευρά του, ο κ. Κενεβέζος στον χαιρετισμό του, τόνισε πως «η δωρεά του κτιρίου είναι ένα στοιχείο ανταπόδοσης προς την Ελλάδα» και αναφέρθηκε στις μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας των 2 χωρών.

Τον κ. Κουβέλη, συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας για 151 Λοχίες της Τάξεως του 2018.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή