Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσιάστηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα του 8ου ΓΕ.Λ. Τρικάλων

Τη Δευτέρα 20-05-2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούνται από το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου και τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία των προγραμμάτων, που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια του σχολείου για εξωστρέφεια.

Αρχικά παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Euroscolaαπό τη μαθήτρια της Β τάξης Μαρία Κωνσταντάκου, η οποία εκπροσώπησε το σχολείο μας  στην ημερίδα EUROSCOLA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των Δράσεων ΚΑ1 και ΚΑ2 του προγράμματος Erasmus+, που το σχολείο μας υλοποιεί συνεχίζοντας την παράδοση πολλών ετών.

Κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων υλοποίησε με επιτυχία το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 Δράση μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με κωδικό 2018-1-EL01-KA101-046744 και τίτλο «ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ STEM ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τις νέες τάσεις στις ΤΠΕ και τη χρήση φορητών συσκευών στην εκπαίδευση και η επιμόρφωση σε θέματα STEM εκπαίδευσης με σκοπό τη σχεδίαση ψηφιακής πολιτικής για την εφαρμογή της καινοτομίας στο σχολείο μας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες ροές κινητικότητας, η πρώτη στη Λευκωσία της Κύπρου από 11/11/2018 έως 17/11/2018 με συμμετοχή της εκπαιδευτικού Θωμαής Βαϊτσησε επιμορφωτικό σεμινάριο της STEM εκπαίδευσης και η δεύτερη στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης (Ισπανία) από 13/01/2019 έως 19/01/2019 με συμμετοχή των εκπαιδευτικών ΕυαγγελίαςΓκάγκα ΠΕ06 και Βασιλικής Σαρκατζή ΠΕ86 σε επιμορφωτικό σεμινάριο στην αγγλική γλώσσα με θέμα: “Let’smakeourschoolmoredigital”.
Τέλος, παρουσιάστηκαν τα παρακάτω προγράμματα ERASMUS+/KA2:

1) “ YOUNG MEDIA LITERARES OF EUROPE”,  2017-2019
Οι χώρες της σχολικής αυτής σύμπραξης είναι: Ρουμανία , Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία , Ιταλία και Βουλγαρία. Βασικοί στόχοι του έργου :Δημιουργία συνείδησης σχετικά με τη χρήση των μέσων ενημέρωσης, ηανάπτυξη μιας κριτικής προσέγγισης στα μηνύματα των μέσων ενημέρωσης με βάση τις δικές τους εμπειρίες, δεξιότητες, πεποιθήσεις και αξίες και η  ανάπτυξη μεθόδων κατάρτισης και καινοτόμων σεναρίων για την ανάπτυξη του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας
 
2)” LET’S MAKE SCHOOL OUR SECOND HOME!”, 2018-2020
1ος χρόνος δράσης
Οι χώρες της σχολικής αυτής σύμπραξης είναι: Ρουμανία , Ελλάδα, Τουρκία  και Ιταλία. Το πρόγραμμα προωθεί την ανεκτικότητα, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη για τους συμμετέχοντες μαθητέςμέσω της συμμετοχής σε διάφορες δραστηριότητες, την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη διαπολιτισμικού διαλόγου με εκπαιδευτικούς και μαθητές,καθιστώντας το σχολείο πιο δυναμικό και πιο ενθαρρυντικό για όλους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή