Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση μελέτης έργου στο Δήμο Μενεμένης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13.1.20 η παρουσίαση της μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ» του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης. Σύμφωνα με τους μελετητές οι κύριοι στόχοι του έργου είναι:

  1. Η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ώστε αυτός να γίνει φιλικός και ασφαλής προς το χρήστη.
  2. Η Βελτίωση των κλιματικών δεδομένων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χώρου με τις βέλτιστες λύσεις, σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
  3. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις ίδιες βασικές σχεδιαστικές επιλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν κοινό σημείο αναφοράς στο σύνολο της έκτασης
  4. Η ποιότητα των επιμέρους διαμορφώσεων και κατασκευών στην μικρότερη κλίμακα (αστικός εξοπλισμός) και αρμονική συνύπαρξή τους αλλά και τη σχέση με το ευρύτερο χωρικό σύνολο.
  5. Η δημιουργία και χωροθέτηση σκιασμένων και φυτεμένων επιφανειών, με βιοκλιματικά κριτήρια, σε συνάρτηση με τον προσανατολισμό και το μικροκλίμα της περιοχής.
  6. Η δημιουργία ενός συνεκτικού συνόλου εναρμονισμένου με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του τόπου, με την αντίστοιχη επιλογή των υλικών, των τεχνολογιών και μεθόδων κατασκευής αλλά και με γνώμονα την αντοχή και την οικονομία σε σχέση με τη συντήρησή τους.

Ο σεβασμός και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

  1. Η τήρηση των προδιαγραφών και των ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στους ελεύθερους – κοινόχρηστους χώρους, που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών. (πλάτη οδεύσεων, οδηγός τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ κ.λπ.) (ΑΠΟΦ. 52907/ ΦΕΚ 2621Β/2009)

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οι οποίοι βρίσκονται εντός της περιοχής του συνοικισμού «Άγιος Νεκτάριος». Στο παρόν έργο εντάσσονται εκτός από τα έργα Αρχιτεκτονικής Ανάπλασης, η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού των οδών, η κατασκευή δικτύου αποστράγγισης ομβρίων σύμφωνα με την Υδραυλική Μελέτη, η διαμόρφωση επιφανειών φύτευσης, η κατασκευή δικτύου άρδευσης και η φύτευση φυτών, όπως αυτά προτείνονται από τη Μελέτη Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος χώρου και Έργων Πρασίνου.

 

Οι περιοχές που παρουσιάστηκαν είναι:

Περιοχή 1:- οδός Νικηταρά, Κύπρου, Σόλωνος – Ινδικό Νεκροταφείο – 5ο Δημοτικό Σχολείο

Περιοχή 2: – Πάροδοι Παπάγου

Περιοχή 3: Περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του «Φάρου του Κόσμου»

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή