Παρουσίαση του προγράμματος 4 Elements In Arts από την MYARTIST

Πρόκειται για πρόγραμμα Erasmus+

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στις 18:00 η MYARTIST θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 4 Elements in Arts στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Το 4 Elements in Arts είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+, που αποσκοπεί στη θεμελίωση της σημασίας του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ, αλλά και στην κατάρτιση των εκπαιδευτριών/-τών ενηλίκων με τις κατάλληλες δεξιότητες, ιδίως στις γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες, που απαιτούνται στη σημερινή αγορά εργασίας.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων που παρουσιάζονται συχνά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι γλωσσικές δεξιότητες και η μεθοδική ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, είναι στις προτεραιότητες του προγράμματος. Το 4 Elements in Arts έχει παράξει συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία στα οποία αποτυπώνονται οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού, μέσα από έργα τα οποία συνδέονται με τα 4 στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας και φωτιά). Σκοπός είναι οι εκπαιδευτριες/-τές ενηλίκων να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία αυτά, προκειμένου να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες των εκπαιδευόμενων τους.

Ακόμα, στόχος του προγράμματος είναι να γίνει η πολιτιστική κληρονομιά κάθε χώρας που συμμετέχει περισσότερο προσβάσιμη στις/στους Ευρωπαίες/-ους πολίτες.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιήσει ο Art Director και Project manager της MYARTIST, Στέλιος Χαρίσης. Θα τον πλαισιώσει η εικαστικός – εκπαιδευτικός, Ελένη Τσιλιλή, η οποία θα παρουσιάσει το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «εκφραστικές γραμμές». Για το έργο και τις δράσεις της MYARTIST θα μιλήσει ο Communication Officer της οργάνωσης, Άρης Χαλκιάς.

Λίγα λόγια για την #MYARTIST

Η MYARTIST ιδρύθηκε το 2018 και έχει ως όραμα να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι οι χώροι τέχνης και εκπαίδευσης είναι προσβάσιμοι για όλα τα άτομα, χωρίς κοινωνικούς ή οικονομικούς αποκλεισμούς.

Για να επιτύχει αυτό το όραμα, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους:

1. Προώθηση της προσβασιμότητας: Η MYARTIST προσπαθεί να καταστήσει τους πολιτιστικούς χώρους και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία διαχέοντας εύκολα, οικονομικά και βιώσιμα εργαλεία συμπερίληψης.

2. Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας: Ο οργανισμός προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με τα θέματα της προσβασιμότητας και της ανισότητας, προωθώντας εκδηλώσεις και εκθέσεις που αναδεικνύουν αυτά τα θέματα.

3. Εκπαίδευση μέσω της τέχνης: Η MYARTIST προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν την τέχνη ως μέσο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

4. Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς: Ο οργανισμός συνεργάζεται με άλλους φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες για προσβασιμότητα και εκπαίδευση μέσω της τέχνης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …