Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση του βιβλίου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ο Μουσικός Όρθρος κατά την Ψαλτική παράδοση της Πόλης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 η παρουσίαση του βιβλίου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Ο Μουσικός Όρθρος κατά την Ψαλτική παράδοση της Πόλης» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης, παρουσία του συγγραφέα Άρχοντος Μαΐστορος της Μ.τ.Χ.Ε κ. Γρηγορίου Νταραβάνογλου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Κολώνα.
Την παρουσίαση προλόγισε με έναν σύντομο χαιρετισμό  ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Δημητρίου  ο οποίος αναφέρθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας.
Στη συνέχεια κλιμάκιο της χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών έψαλλε κατ’ επιλογήν  ύμνους όπως αυτοι παρουσιάζονται στο βιβλίο ενώ ύμνους και ψαλτοτράγουδα ερμήνευσε και ο κ  Γρηγοριος Νταραβάνογλου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε τον άρχοντα Μαΐστορα για την τιμή να ξεκινήσει τις εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου του από την πόλη των Τρικάλων.
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή