Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσιάστηκαν τα οχήματα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα (φωτο)

Το επόμενο βήμα στο μέλλον για τα αυτοματοποιημένα οχήματα παρουσίασαν σήμερα Δήμος Τρικκαίων και e- trikala, στο πλαίσιο του διήμερου  συνεδρίου #Τρίκαλα2030.

Οκτώ χρόνια μετά το πρόγραμμα CityMobil2, η καινοτομία στην αυτόνομη οδήγηση επιστρέφει με την επίσημη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW, ένα πρόγραμμα που  αφορά στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, η πιλοτική διαδρομή έγινε μέσα στο χώρο του Μύλου του Ματσόπουλου, ενώ νωρίτερα έγινε η παρουσίαση των οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την σημασία της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, επισημαίνοντας πως το λεωφορείο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Για τη σημασία του προγράμματος μίλησε και  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε- Trikala, Οδυσσέας Ράπτης υπογραμμίζοντας πως  πρόκειται για ένα  σημαντικό και σε πρώτο στάδιο τα οχήματα θα μεταφέρουν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, σπουδαστές της ΣΜΥ καθώς και δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους του E-Trikala.

Τέλος να επισημανθεί πως για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και το Πανεπιστήμιο της Γένοβας (UNIGE).

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή