Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο “Χρυσαφούλης”

Την Τετάρτη Απριλίου στις 7 μ.μ. , έγινε παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Χρυσαφούλης” της νηπιαγωγού Κατερίνας Βαρσαμογιάννη, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Στην εκδήλωση , παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων κ. Χ.Τρικάλης, η κ. Ευανθία  Κοτρώτσιου , συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και ο κ. Λαρίσης , Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π.Ε. Τρικάλων.Επίσης, οι εκπαιδευτικοί , παιδιά και γονείς του 22ου νηπιαγωγείου Τρικάλων.

Το βιβλίο προλόγισε η εκπαιδευτικός κ. Παρασκευή Λάππα- Πουλιανίτη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά , την αγάπη για το διάβασμα και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον τους για το βιβλίο , που είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο , ένα παράθυρο γνώσης και εμπειριών”.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε σε αποσπάσματα του βιβλίου , τονίζοντας ότι μέσα από την ιστορία του Χρυσαφούλη διαπραγματεύεται ποικίλα, αγνά  συναισθήματα , θέλοντας να αναδείξει την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της πραγματικής φιλίας.

Ο  Χρυσαφούλης, το όμορφο χρυσόψαρο ζει  σε ένα ποτάμι. Έχει όμως μια βαθύτερη ανάγκη να δει τι υπάρχει πέρα από αυτό.

Αποφασίζει λοιπόν να ακολουθήσει τον Αθερίνο στη θάλασσα ώστε να την εξερευνήσει. Εκεί όμως ήταν όλα διαφορετικά και ο Χρυσαφούλης ακόμη πιο διαφορετικός από όλα τα άλλα , θαλασσινά ψάρια. Κάποια τον αντιμετώπισαν με καχυποψία , άλλα ήταν πιο φιλικά όμως φαινόταν να μη χωράει στην παρέα κανενός. Θα καταφέρει ο Χρυσαφούλης να κάνει καινούργιους φίλους; Θα τον αποδεχθούν; Στο τέλος της ιστορίας αποκαλύπτεται η αλήθεια…

Η κ. Δικαία Φωτάρα, ψυχολόγος, σχολίασε  την ψυχολογική  επίδραση τη ανάγνωσης του βιβλίου σε μικρά παιδιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης , οι μαθητές του 22ου νηπιαγωγείου Τρικάλων δραματοποίησαν σκηνές από το παραμύθι και τραγούδησαν το τραγούδι του Χρυσαφούλη.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή