Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πάρτι των Τούρκων στο Αιγαίο

Όσο βλέπει η Τουρκία ότι η Αθήνα δεν αντιδρά στις προκλήσεις της, τόσο τραβάει το σχοινί και εντείνει την κρίση στην περιοχή του Αιγαίου.

Η πρώτη προκλητική της ενέργεια ήταν η παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Σμύρνη, για έρευνες του πολεμικού ερευνητικού της σκάφους Cesme στον 25ο μεσημβρινό, δεσμεύοντας μέχρι τις 2 Μαρτίου μια μεγάλη περιοχή δυτικά της Λήμνου και του Άη Στράτη έως τη Σκύρο.

Η Αθήνα παρά το γεγονός ότι η NAVTEX ήταν παράνομη και δικαίωμα έκδοσης για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει μόνο η Λήμνος, άφησε το Τουρκικό σκάφος να εισέλθει ανενόχλητο και να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ αρκέστηκε σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα κι αυτό ήταν όλο.

Βλέποντας αυτή την αδυναμία αντίδρασης της Αθήνας η Άγκυρα, πήγε κι ένα βήμα πιο πέρα την πρόκληση. Διαμαρτυρήθηκε για παρενόχληση του Cesme από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν 10 μίλια μακριά από το Τουρκικό πλοίο και πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη άσκηση εντός του Ελληνικού εναέριου χώρου. Μας εγκαλούν οι Τούρκοι γιατί δεν πήραμε την άδειά τους για πτήση των πολεμικών μας αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προβαίνουν σε επίσημη διαμαρτυρία για την αποβίβαση αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, τα οποία θα πάρουν μέρος σε ΝΑΤΟΙΚΗ άσκηση που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία, αλλά οι Τούρκοι ενοχλούνται γιατί αναβαθμίσαμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, γεγονός που θεωρούν απειλή για εκείνους. Λες και θα έπρεπε να πάρουμε την άδειά τους.

Η κορύφωση της πρόκλησης έρχεται με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου, μέχρι τις 7 Μαρτίου και θα πάρουν μέρος σε αυτή, σε όλη την ακτογραμμή του Αιγαίου μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων Ελληνικών χωρικών υδάτων, 85 Τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού τους, αποβατικές δυνάμεις και 12 πολεμικά αεροπλάνα F16 και F4.

Μάλιστα έμπειροι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού μας, συνδέουν τις έρευνες του Cesme με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», λέγοντας ότι με τη δέσμευση της περιοχής και την απαγόρευση από τους Τούρκους κάθε θαλάσσιας δραστηριότητας από την Ελλάδα στο σημείο που έχουν δεσμεύσει στον 25ο μεσημβρινό, μπορεί να κινούνται ανενόχλητα τα Τουρκικά υποβρύχια, τα οποία θα πάρουν μέρος στην άσκηση, και πολύ πιθανό να βρίσκονται στο μαλακό υπογάστριο των Ελληνικών ναυτικών μας δυνάμεων, χωρίς να μπορούμε να τα εντοπίσουμε και να τα απομακρύνουμε από τη συγκεκριμένη περιοχή, όπου θα έχουν εισέλθει παρανόμως.

Εν των μεταξύ εδώ και τρεις ημέρες, πετούν από την Κω, έως τον Έβρο 4 Τουρκικά κατασκοπευτικά drowns και σαρώνουν όλη την περιοχή, παρακολουθώντας ανενόχλητα, ό,τι πετάει, ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει.

Όλα αυτά, ενώ η Αθήνα ακόμα περιμένει να ορίσει ημερομηνία η Τουρκία για την 65η διερευνητική συνάντηση των δυο πλευρών.

Εν τω μεταξύ έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, να μάθει ο Ελληνικός λαός όσο το δυνατόν λιγότερα για όλο αυτό το παραλήρημα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα οι δημοσιεύσεις για όλα αυτά που αναφέρουμε να γίνονται με το σταγονόμετρο και από ελάχιστα μέσα ενημέρωσης.

Όλος ο κόσμος ασχολείται με το σόου που δίνει ο Κούγιας τις μέρες αυτές, για την υπόθεση του «εθνικού» μας βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή