Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πασχαλιάτικα κουλουράκια για τα παιδιά, από τη συγγραφέα Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή για τα Πασχαλιάτικα κουλουράκια. 

Κάθε χρόνο, μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα, συνήθως τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα παραδοσιακά Πασχαλιάτικα κουλουράκια.

Κυρίως τη δουλειά αυτή την αναλαμβάνουν οι γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, τα οποία θεωρούν μια από τις καλύτερες και σημαντικότερες ενασχολήσεις τους, ακόμη και από το βάψιμο των αυγών.

Κι αυτό γιατί δουλεύουν τη ζύμη σαν την πλαστελίνη, με την οποία είναι εξοικειωμένα όλα τα παιδιά, αλλά και για το λόγο ότι μόλις ψηθούν τα μοσχομυριστά Πασχαλιάτικα κουλουράκια, είναι τα πρώτα που θα δοκιμάσουν αφού τα προτρέπει η γιαγιά να της πουν αν τα πέτυχε και παίρνει πάνω της την αμαρτία που αρταίνονται εν μέσω της νηστείας στην οποία τους έχουν επιβάλει οι γονείς.

Για πολλά παιδιά φέτος οι γιαγιάδες δεν θα είναι μαζί τους, λόγω του αποκλεισμού τους, όπου πρέπει να ζήσουν χώρια για όσο διάστημα διαρκεί η απειλή του κορωνοϊού κι έτσι ίσως πολλά παιδιά δεν φτιάξουν κουλουράκια, επειδή οι μαμάδες δεν γνωρίζουν πως γίνονται.

Για το λόγο αυτό η συγγραφέας Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου, έφτιαξε ένα βίντεο βασισμένο στην παραδοσιακή συνταγή, όπως την αναφέρει στο παιδικό της παραμύθι με τίτλο «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», το οποίο περιλαμβάνει μια παιδική ιστορία που εκτυλίσσεται με τη γιαγιά Κανέλα και τις δύο εγγονές της, τη Ζαχαρούλα και την Κανέλα και στο τέλος παρουσιάζουν για τα παιδιά συνταγές από τα πιο αγαπημένα τους φαγητά και γλυκά.

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή