Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πασχαλινό τραπέζι κατ’ οίκον από το Κοινωνικό Εστιατόριο Δήμου Τρικκαίων

Μέρα Λαμπρής, μέρα χαράς, μέρα φωτός και ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσφέρει. Τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες και δομές συνεργάζονται για να προσφέρουν φαγητό και φιλοξενία σε δικαιούχους των Κοινωνικών Δομών.

  1. Κοινωνικό Εστιατόριο

Στους 150 καθημερινά ωφελούμενους του Κοινωνικού Εστιατορίου διανεμήθηκε γιορτινό γεύμα πόρτα πόρτα, για να νιώσουν όλοι/ες τη χαρά του Πάσχα του 2020. Υπό κανονικές συνθήκες, οι ωφελούμενοι θα έπαιρναν τις μερίδες από το Κοινωνικό Εστιατόριο, που από το 2014 λειτουργεί στο παλιό Νοσοκομείο Τρικάλων. Και πάλι το τραπέζι θα ήταν γιορτινό, αλλά τα μέτρα ενάντια στον ιό τροποποίησαν τη λειτουργία του Εστιατορίου.
Ο Δήμος Τρικκαίων διανέμει καθημερινά με δικά του χρήματα τις 150 αυτές μερίδες, με το προσωπικό της ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ αμκε, με την οποία συνεργάζεται από το 2014, όταν άρχισε να λειτουργεί η Δομή.

  1. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Η προετοιμασία των γευμάτων γίνεται από το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι το διάστημα αυτό δεν λειτουργούν. Ετσι, εναλλάξ χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις τους και το προσωπικό του Δήμου συνεισφέρει με διαφορετικό τρόπο στην τρικαλινή κοινωνία.

  1. «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενημερώνει για νέα αιτήματα, ώστε να επικαιροποιείται ο κατάλογος ωφελουμένων.

  1. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Στον ίδιο χώρο, στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, λειτουργεί επίσης από το 2014 και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων. Οι διαφοροποιήσεις που επέφερε στη ζωή ορισμένων τρικαλινών ο κορονοϊός, οδήγησαν στη συνεχή στήριξη μοναχικών ατόμων ή ατόμων που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν με διαφορετικό τρόπο και στη στέγασή τους.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου και της ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ για τη συνεισφορά τους, σημειώνοντας, πόση σημασία έχει «να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, να προσφέρουμε συνεχώς περισσότερα, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό, αλλά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία».

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «η καθημερινή στήριξη του Δήμου στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, είναι βασικό μας μέλημα. Οι Δομές μας συνεχίζουν να στέκονται ενεργά στο πλευρό των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, με το σύγχρονο και αλληλέγγυο πρόσωπό της».
Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε τη συνολική προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων, που ενοποιεί τη λειτουργία όλων των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας σε ένα κτήριο, στο κέντρο της πόλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι υπηρεσίες μεταστεγάζονται, για καλύτερη διαχείριση της κοινωνικής προσφοράς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή