Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΑΣΟΚ : Η Φώφη προχωρά σε έκτακτο συνέδριο παρά τις «γκρίνιες» Ανδουλάκη και Γερουλάνου

  • Θα συμμετάσχουν ακόμη και οι σύνεδροι του 2015!

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη πριν λίγες μέρες από τη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, οριστικοποιήθηκε από την ανακοίνωση των ημερομηνιών.

Eτσι, η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 17.00 με ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 18.00.

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στο έκτακτο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα μέλη της ΚΟΕΣ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2015, καθώς και οι σύνεδροι-μέλη του ΠΑΣΟΚ του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής του 2019.

Τι αναμένεται

Από τη μια πλευρά, η κ. Γεννηματά έχει διαμηνύσει επανειλημμένως ότι το να προχωρήσει το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ αποτελεί μονόδρομο, προτάσσοντας τόσο πολιτικούς όσο και οικονομικούς λόγους.

Υπό αυτό το σκεπτικό, με τις αλλαγές που δρομολογεί μέσω του συνεδρίου ενσωματώνει ουσιαστικά όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, μέσω της αλλαγής του καταστατικού, αποκλείει το ενδεχόμενο δυαρχίας.

Στην αντίπερα όχθη, οι διακριτοί πόλοι στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ ενός πλήρως ενεργού ΠΑΣΟΚ. Εκτιμούν δηλαδή ότι οι κινήσεις της ηγεσίας με άξονα το συνέδριο συνιστούν «ταφόπλακα» για το ιστορικό κόμμα, ενώ θα έπρεπε στόχος να είναι η ενδυνάμωσή του.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αποκτά μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον η αυριανή (Παρασκευή 15 Νοεμβρίου) παρουσία της κ. Γεννηματά στη Λάρισα, στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της κ. Λιακούλη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή