Ελλάδα

Πέθανε ο «φύλακας άγγελος» του Αιγαίου

10 Oct 2018
Πέθανε ο «φύλακας άγγελος» του Αιγαίου

Ο εμβληματικός 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, πέθανε, από ανακοπή καρδιάς, χθες το βράδυ 9/10/2018. Έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του πλούσιο ανθρωπιστικό έργο.

Ο εμβληματικός 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, πέθανε, από ανακοπή καρδιάς, χθες το βράδυ 9/10/2018. Έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του πλούσιο ανθρωπιστικό έργο.

Το έργο του στο Λιμενικό, σηματοδοτήθηκε από τους ηρωικούς του αγώνες,  να διασώσει μαζί με  συναδέλφους του, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, μεταξύ Μυτιλήνης και Μικρασιατικών παραλίων κατά την διάρκεια της μεγάλης  προσφυγικής κρίσης, την περίοδο 2015-2016, όταν το Αιγαίο δέχονταν ως ναυαγούς στα νερά του, βρέφη, παιδιά, γυναίκες, έγκυες, άνδρες, ηλικιωμένους, ασθενείς.

Ήταν γέννημα θρέμμα προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια. Παιδί σιδηρουργών, μεγαλωμένος στη Μυτιλήνη

Χάρη της βασικής του αρχής,  που τοποθετούσε την  αξίας της ανθρώπινης ζωής, στην κορυφή της αξιακής του πυραμίδας, ο «φύλακας άγγελος» του Αιγαίου, όπως χαρακτηρίστηκε, έσωσε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.  
 
Χωρίς ωράριο, με χαμηλές αποδοχές, αλλά  με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πιστός στο καθήκον του, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, προέβαλε παγκόσμια με τη δράση του,  το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ελλάδας, την αλληλεγγύη  και τις ηρωικές προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ήταν παντρεμένες και πατέρας δυο παιδιών.

Για την δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και από την Ελληνική Πολιτεία. Είχε, επίσης, διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4,1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη, που αφηγείται την ιστορία του ως καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει πρόσφυγες που διέσχιζαν το Αιγαίο, ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας, με κίνδυνο της ίδια του της ζωής  και των συναδέλφων του.


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Αγιασμός και απονομή πτυχίων Βυζαντινής Μουσικής στα Τρίκαλα

Στις 13 Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων θα τελεστεί αγιασμός και θα απονεμηθούν πτυχία Βυζαντινής Μουσικής.

Read More


ΦοΔΣΑ στο επίκεντρο: Συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων με εκπροσώπους Ζηλευτής και Παλαιοπύργου

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικκαίων για το νέο ΦοΔΣΑ είχαν ο Νίκος Σακκάς με εκπροσώπους Ζηλευτής και Παλαιοπύργου.

Read More


Σκουπιδότοπος το Παλαιομονάστηρο – Υπόλογος ο Δήμαρχος Πύλης για την αδιαφορία του

Βουνά σκουπιδιών δίπλα στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου καταγγέλλει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον Δήμο Πύλης για αδιαφορία.

Read More


Σκρέκας για Τσίπρα: «Αρνείται να κάνει την αυτοκριτική του»

Ο Κώστας Σκρέκας άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι αρνείται να κάνει την αυτοκριτική του για τα λάθη…

Read More


Κηδεία Στυλιανής Ζωγράφου στους Αγίους Αποστόλους Τρικάλων

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 4.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία της Στυλιανής Αγγ. Ζωγράφου, ετών 85, στον…

Read More


Δημήτρης Κουρέτας: «Μια φορά την εβδομάδα στα Τρίκαλα – Στόχος η επαφή με τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανακοίνωσε ότι θα επισκέπτεται τα Τρίκαλα κάθε εβδομάδα για συναντήσεις με πολίτες και φορείς.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.