Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέθανε ο «φύλακας άγγελος» του Αιγαίου

Ο εμβληματικός 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, πέθανε, από ανακοπή καρδιάς, χθες το βράδυ 9/10/2018. Έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του πλούσιο ανθρωπιστικό έργο.

Το έργο του στο Λιμενικό, σηματοδοτήθηκε από τους ηρωικούς του αγώνες,  να διασώσει μαζί με  συναδέλφους του, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, μεταξύ Μυτιλήνης και Μικρασιατικών παραλίων κατά την διάρκεια της μεγάλης  προσφυγικής κρίσης, την περίοδο 2015-2016, όταν το Αιγαίο δέχονταν ως ναυαγούς στα νερά του, βρέφη, παιδιά, γυναίκες, έγκυες, άνδρες, ηλικιωμένους, ασθενείς.

Ήταν γέννημα θρέμμα προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια. Παιδί σιδηρουργών, μεγαλωμένος στη Μυτιλήνη

Χάρη της βασικής του αρχής,  που τοποθετούσε την  αξίας της ανθρώπινης ζωής, στην κορυφή της αξιακής του πυραμίδας, ο «φύλακας άγγελος» του Αιγαίου, όπως χαρακτηρίστηκε, έσωσε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.  
 
Χωρίς ωράριο, με χαμηλές αποδοχές, αλλά  με υψηλό αίσθημα ευθύνης, πιστός στο καθήκον του, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, προέβαλε παγκόσμια με τη δράση του,  το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ελλάδας, την αλληλεγγύη  και τις ηρωικές προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ήταν παντρεμένες και πατέρας δυο παιδιών.

Για την δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και από την Ελληνική Πολιτεία. Είχε, επίσης, διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4,1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη, που αφηγείται την ιστορία του ως καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει πρόσφυγες που διέσχιζαν το Αιγαίο, ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας, με κίνδυνο της ίδια του της ζωής  και των συναδέλφων του.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή