Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος. 
 
Ο Σαράντος Ι. Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Το 1951 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα, όπου σπούδασε Κλασική Φιλολογία. 
 
Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963. Από το 1999 δίδαξε επί μία 15ετία στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές. 
 
Έχοντας ξεκινήσει την εκδοτική του δραστηριότητα το 1969, συνέγραψε συνολικά περισσότερα από 75 βιβλία, ιστορικού κυρίως περιεχομένου και αρκετές γλωσσικές μελέτες, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών και εφημερίδων. 
 
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 14.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, έναντι του Β΄ Νεκροταφείου Αθηνών.
 
• Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής 
 
Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Ι. Καργάκου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής.
 
 «Ο Σαράντος Καργάκος ανήκει σε μια γενιά ιστορικών και φιλολόγων που υπηρέτησαν με αφοσίωση, πάθος και δημιουργικότητα την επιστήμη και την εκπαίδευση, αφήνοντας ως παρακαταθήκη όχι μόνο το έργο αλλά και το παράδειγμά τους. Τα σημαντικά και πολυάριθμα βιβλία του αγαπήθηκαν από τους αναγνώστες, ιδιαίτερα τους νέους, και συνέβαλαν στην ιστορική και τη φιλολογική παιδεία πολλών γενιών. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» δήλωσε ο κ. Νικόλαος Βούτσης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή