Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέφτει η αυλαία για φέτος στην όπερα, στα Τρίκαλα

Άλλη μία σεζόν φτάνει στο τέλος της για το πρόγραμμα ζωντανής παρακολούθησης όπερας από την Νέα Υόρκη και την Μετροπόλιταν Όπερα, με τίτλο «The Met: Live in HD», με την προβολή της όπερας «Διάλογοι Καρμηλιτισσών» του Πολένκ.

Η προβολή στα Τρίκαλα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου, αύριο Σάββατο 11 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, θα είναι και η τελευταία για την φετινή σεζόν.

Η μεταπολεμική όπερα του Πολένκ (1957) αποτελεί μία τρομερά συγκινητική παράσταση, που βασίζεται στο κινηματογραφικό έργο του Μπερνάρος, το οποίο περιγράφει αληθινά γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης. Συγκεκριμένα, η όπερα διαδραματίζεται στο μοναστήρι της Κορμπιέντης Γαλλίας, όπου το Τάγμα των Καρμηλιτισσών μοναχών αρνείται να απαρνηθεί την πίστη του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην τιμωρία της γκιλοτίνας.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης βρίσκεται η χαρισματική Ιζαμπέλα Λέοναρντ, υποδυόμενη την Μπλανς ντε λα Φορς, δίπλα στην θρυλική Καρίτα Ματίλα στον ρόλο της Ηγουμένης. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο νέος Μουσικός Διευθυντής της Μετροπόλιταν Όπερα Γιάνικ Νεζέτ-Σεγουίν.

Η παράσταση θα προβληθεί υπότιτλους, ενώ η διάρκειά της θα είναι 3 ώρες & 20 λεπτά, με 2 διαλείμματα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή