Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πειραματόζωα στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών δε θα γίνουν οι Τρικαλινοί ιδιωτικοί υπάλληλοι

Συναδέλφισες-συνάδελφοι

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, τόσο στην πόλη μας όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο εκτόξευση των κρουσμάτων, η οποία επιβεβαιώνει ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, θα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά.

Εξάλλου τα πρόσφατα πολλαπλά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, δείχνουν ότι ουσιαστικά οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι και καθημερινά εκτεθειμένοι σε τεράστιο κίνδυνο για την υγεία τους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση για να κρύψει το μέγεθος της ευθύνης που φέρει για την κατάσταση αυτή, παίζει το χαρτί της ατομικής ευθύνης, κλείνοντας το μάτι στους εργοδότες ώστε να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πειραματόζωα στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών δε θα γίνουμε, απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Μονιμοποίηση του προσωπικού.
  • Μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Να υπάρξουν έλεγχοι για την αποσιώπηση κρουσμάτων από τις εργοδοσίες. Το Πρωτόκολλο Υγείας να μη γίνεται λάστιχο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής. Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.
  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (π.χ. κλείσιμο κτιρίων για απολυμάνσεις κ.λπ.).
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να παίρνει άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.
  • Συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών ανά εταιρεία στις οποίες θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις ανάγκες που προκύπτουν στους χώρους δουλειάς.
  • Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πελάτες (τεχνικοί, καταστήματα) με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.
  • Κεντρική προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό – πελάτες αλλά και μέτρα για την απολύμανση και σωστή χρήση των εργαλείων της δουλειάς μας, π.χ. ακουστικά, πληκτρολόγια κλπ.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή