Πέρασε και από τον Δήμαρχο Λαρισαίων ο Σταύρος Θεοδωράκης

14 Oct 2017 Λάρισα

Με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο Δημαρχείο της Λάρισας και στο πλαίσιο περιοδείας του κ. Θεοδωράκη στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Στη συνάντησή, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μια σειρά μεγάλων ζητημάτων που αφορούν στο Δήμο, ενώ τέθηκαν και τα θέματα που σχετίζονται με τα θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «Είμαστε σύμμαχοι με τον δήμαρχο στο εξής: Εχουμε πει εξ αρχής, πως αυτή η χώρα δεν θα σωθεί εάν δεν δώσουμε σημαντικές και πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους. Εδώ είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας.

Εδώ οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν πολύ ευκολότερα τη δουλειά που κάνει ο δήμαρχος, γι αυτό υπερασπιζόμαστε τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Δήμων, να έχουν περισσότερους οικονομικούς πόρους, με τον έλεγχο βεβαίως των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι πόροι θα εξυπηρετούν το όφελος των πολιτών. Υπ΄ αυτή την έννοια είμαστε σύμμαχοι με το Δήμαρχο.

Επίσης, ενημερώθηκα για τα ζητήματα της πόλης, εύκολα διαπιστώνει πως η Λάρισα είχε μια πορεία επίλυσης προβλημάτων, ενώ βεβαίως υπάρχει και μια θετική αποτύπωση στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε στους πολίτες η κρίση. Ελπίζω να έχουμε τον χρόνο να συνεργαστούμε από το επόμενο πόστο, αφού γνωρίζετε πως διεκδικώ τις εκλογές για τον Προοδευτικό Κέντρο. Σκοπός μου είναι και από αυτή τη νέα θέση, εφόσον κερδίσω, να ενισχύσω την πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.»

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο δημαρχείο τον κ. Θεοδωράκη, τον αγαπητό Σταύρο και συζητήσαμε για τα ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας. Με χαρά διαπίστωσα ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη διοίκηση του Δήμου, τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω πως οι θέσεις του μπορούν να βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του εύχομαι καλή συνέχεια στη δουλειά του στη Λάρισα και καλή πορεία.»

Στην συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης.

 

admins
Author: admins

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.