Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε πλήρη επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης»

10 Jan 2022 Λάρισα

Αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις –  Τηλεδιάσκεψη Κ. Αγοραστού με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Σε επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης» θέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή και του Διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρου Κολυδά ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη του φαινομένου που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα πρόβλεψη  της ΕΜΥ ισχυρές βροχοπτώσεις θα πλήξουν όλη τη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη 12-1-2022 σε περιοχές του Ολύμπου, στην Αργιθέα, στο Πήλιο και την Όθρυ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με 190 μηχανήματα έργου και 11.000 τόνους άλατος σε καθορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Με επιστολή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα  στις περιοχές ευθύνης τους με το σύνολο των μηχανημάτων τους σε διασπορά για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση. Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου από την Πολιτική Προστασία πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο τριψήφιος αριθμός 112 με προειδοποιητικό μήνυμα προς τους πολίτες για την λήψη των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συμμετέχει στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας …
Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων για προστασία ζώων και πολιτών ενόψει καταιγίδων …