Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περικλής Μητρονάτσιος: Με αίσθημα ευθύνης

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3/2/2022 από τοποθέτηση μου στην πρωινή ζώνη του Ράδιο Ζυγός με θέματα που αφορούσαν τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στο Δήμο Πύλης, ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΩΝ” μέσω ανακοίνωσης στα ΜΜΕ και ΜΚΔ ούτε λίγο ούτε πολύ μου άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον συνδυασμό.

Οφείλω όμως, να είμαι ξεκάθαρος απέναντι στους συνδημότες  μου, όπως ήμουν τα δυο χρόνια που πέρασαν από τις εκλογές του 2019. Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν και διώχνοντας κάθε υπόνοια που προσπαθεί να περάσει η εν λόγω ανακοίνωση δείχνοντας κίνηση “ισχυρού πολιτικού  άντρα” από την πλευρά του κ. Τσιούτσια αναφέρω τα εξής:

Γυρνώντας εν συντομία  στην προεκλογική περίοδο του 2019   και θέλοντας να φρεσκάρω την μνήμη του επικεφαλή, του θυμίζω ότι:

  • Ήμουν ένας από τους πέντε που κάναμε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού και πρώτοι εκτεθήκαμε δημόσια.
  • Ήμουν κυρίως αυτός που αρθρογραφούσα σε όλη την προεκλογική περίοδο, καθώς και μετά έως και σήμερα προβάλλοντας το συνδυασμό με τον καλύτερο τρόπο.
  • Ήμουν αυτός που είχα την πρόσβαση και έβγαινα και αντιτιθόμουν, ραδιοφωνικά τόσο τον ίδιο τον δήμαρχο, όσο και κάποιους εκ των συμβουλών του.
  • Ήμουν αυτός που κράτησα δυο χρόνια την εκπροσώπηση στην οικονομική επιτροπή  του Δήμου φέρνοντας  θέματα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια.
  • Ήμουν αυτός που προεκλογικά, τον πήρα από το χέρι και τον γνώρισα σε θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού Τρικάλων. Γνωριμίες από των επαγγελματικό μου χώρο (επαφές με τον Σεβασμιότατο, Ηγούμενους Μονών, προϊσταμένους υπηρεσιών) κ.α
  • Εν τέλει ήμουν αυτός που έβαλα επτά  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στον συνδυασμό και όταν δεν κλείναμε ψηφοδέλτιο έβαλα και τις δυο κουμπάρες μου.

Όλα τα “εγώ” που προανέφερα συντελούν στο να πω ότι ουδείς ποιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.

Δυο χρόνια τώρα και σε συνεχή επαφή με τους συνδημότες μου, τόσο εγώ όσο και όλη η αντιπολίτευση του Δήμου Πύλης, δεχόμαστε μια έκκληση που προστάζει συνένωση, καθώς μόνο εκεί βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή με βάσει τα τωρινά δεδομένα.

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων  έγιναν   κάποιες επαφές  με στόχο την συνένωση.

Τότε, εδώ και ένα μηνά,  είχα ξεκαθαρίσει  την θέση μου,  και είπα παρουσία όλων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων,  ότι ο πολίτικός  μας αντίπαλος μπορεί  να χτυπηθεί ΜΟΝΟ με την συνένωση και ότι ΜΟΝΟ με ενωτικό συνδυασμό  θα ήμουν υποψήφιος εκ νέου, με στόχο και όραμα πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, για το καλό του τόπου. Διευκρίνισα επίσης ότι αν δεν  γίνει κάτι τέτοιο θα κρατήσω μια στάση ανεξαρτήτου δημοτικού συμβούλου για τα επόμενα δυο χρόνια (τι πιο έντιμο;)

Συνεπώς την πόρτα δεν μου την άνοιξε ο επικεφαλής του συνδυασμού  όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του, αλλά εγώ ο ίδιος από τότε που αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχει πρόθεση συνένωσης από μεριάς του.

Με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στους δημότες του Δήμου Πύλης,  γνωρίζω ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Θα συνεχίσω φυσικά να ασκώ τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Καλώ τους πολίτες που θέλουν να φέρουν προβλήματα και κακώς κείμενα σε δημοτικά συμβούλια να με εμπιστευτούν όπως έκαναν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας θα ήθελα να γνωρίσω στον κ. Τσιούτσια ότι ιστορικά από την αρχαιότητα, όλες οι μεγάλες μάχες κερδήθηκαν ΜΟΝΟ με ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή