Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περιμένοντας τον ιδιώτη να αξιοποιήσει τα Ιαματικά νερά του Ριζώματος

Η πανδημία πήγε πίσω το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών στην περιοχή

Μπορεί να έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικά τα νερά της πηγής του Ριζώματος, όμως ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του ιαματικού τουρισμού στον οποίο τόσο στηρίζονται οι προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr o ιαματικός φυσικός πόρος του Ριζώματος, που μάλιστα αναγνωρίστηκε και πιστοποιήθηκε τη στιγμή που άλλοι αντίστοιχοι πόροι στη χώρα παρόλο που είναι ήδη αξιοποιημένοι εδώ και χρόνια δεν έχουν κατοχυρωθεί στην κατεύθυνση αυτή, είναι η πρώτη αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στην περιοχή των Τρικάλων, με υψηλή μάλιστα συγκέντρωση υδρόθειου.

Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει η συζήτηση αλλά και έχουν κινητοποιηθεί ενέργειες ώστε η πηγή να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθούν στην περιοχή λουτρά, όμως η πανδημία έβαλε φρένο καθώς φαίνεται στα σενάρια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο ράδιο Ζυγός, ο δήμος Τρικκαίων ναι μεν προχώρησε στην πιστοποίηση όμως δεν μπορεί να προβεί στην δημιουργία και λειτουργία υποδομών λουτρών στο σημείο μιας και σε κάθε περίπτωση που το εγχείρημα στηρίχθηκε από τους δήμους δεν ευοδώθηκε μακροπρόθεσμα.

Έτσι, η όποια αξιοποίηση θα γίνει μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Πριν την πανδημία υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, όμως ο κοβιντ έβαλε φρένο στα σχέδια. Πλέον, με την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή του νομού Τρικάλων, αναμένεται το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να αναπτερωθεί…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή