Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περιμένοντας τα … ευρώπουλα

Θα έρθουν από τον… Αγοραστό ή από τον … «κουμπαρά» του Δήμου Τρικκαίων.

Μετά και την κατάθεση της πρότασης του Δήμου Τρικκαίων για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 9,6 εκ. ευρώ για έργα ανάπλασης, μεταξύ των οποίων και η κεντρική πλατεία των Τρικάλων αλλά και η παρακείμενη «ερείπιο» της «Εθνικής Αντιστάσεως», υποβλήθηκαν και οι μελέτες στο πλαίσιο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Είναι η 2η φορά (η πρώτη για την οδό Ασκληπιού κατέληξε σε …τραγωδία και στο …συρτάρι) που ο Δήμος ζητά από μελετητές να καταθέσουν προτάσεις και μαζί την δική τους αρχιτεκτονική «ματιά» όχι βέβαια ελεύθερη αλλά σε συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή…

Συνολικά 17 μελετητές κατέθεσαν φάκελο συμμετοχής στον Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Τρικκαίων για τις δύο πλατείες, αλλά ενδεχομένως κάποιες καθυστέρησης αποστολής των φακέλων, μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό συμμετοχής.
Μια 5μελής ομάδα που αποτελείται από τους Δημήτριο Φιλιππιτζή Αρχιτέκτονα Μηχανικό διδάσκων του Τμήματος  Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ανδρέα Λάζαρη Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ελεύθερο  Επαγγελματία, Δημήτριο Ησαΐα Αρχιτέκτονα Μηχανικό Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, Ιωάννη Κίζη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό  Ομότιμο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ και Ασπασία Καρανάσιου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό του Δήμου Τρικκαίων .

Η Επιτροπή εντός του μήνα, θα συνεδριάσει για να ολοκληρώσει την διαδικασία αποδίδοντας και τα σχετικά βραβεία. Το πρώτο ανέρχεται σε 3.235 ευρώ το δεύτερο σε 2.370 ευρώ και το τρίτο σε 1.580 ευρώ.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί αμέσως μετά να εκπονήσει τη σχετική μελέτη, πάνω στην οποία θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Τα χρήματα για τον διαγωνισμό ποσό 42.000 ευρώ,  προέρχονται από τον «κουμπαρά» του Δήμου Τρικκαίων.

Τα χρήματα για το έργο, ποσό 1,3 εκ. ευρώ, ευελπιστεί η Δημοτική Αρχή να δοθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αν αυτό δεν συμβεί περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύσει η βούληση δια στόματος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου ότι θα προχωρήσει το έργο αν χρειαστεί με πόρους από τον «κουμπαρά» του Δήμου…
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή