Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περιμένουν «ρεκόρ» ζήτησης σε αμνοερίφια τα κρεοπωλεία των Τρικάλων

Ανέφικτη σχεδόν η εκτίμηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα για τιμή κάτω από 10 ευρώ, λένε οι κρεοπώλες

Ξεκίνησε η έρευνα αγοράς για τις γιορτές του Πάσχα στα Τρίκαλα με τους περισσότερους καταναλωτές να ξεκινούν από το γιορτινό τραπέζι ως είθισται. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θεόδωρος Ευθυμίου, ήδη έχουν αρχίσει οι κρατήσεις με τον κόσμο να σπεύδει στα κρεοπωλεία της περιοχής ανησυχώντας μην τυχόν «ξεμείνουν» στο τέλος από τον πρωταγωνιστή του Πασχαλινού τραπεζιού.

Βέβαια, υπάρχει και η ανησυχία της τιμής αφού μέχρι τώρα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος μιλώντας στο Trikalanews.gr, δεν έχει ακόμη «κλείσει».

Πάντως, κρίνει αμφίβολο αν θα επιτευχθεί ο στόχος για αρνί κάτω των 10 ευρώ το κιλό στον οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε και ο συντοπίτης υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Για την ακρίβεια, τον χαρακτήρισε σχεδόν αδύνατο δεδομένου ότι σήμερα η τιμή του αρνιού βρίσκεται στα  11 ευρώ το κιλό.

Η ζήτηση βέβαια στα Τρίκαλα αναμένεται να «χτυπήσει ρεκόρ» λόγω επισκεψιμότητας και μόνο αφού προβλέπεται καταλύματα αλλά και χωριά να είναι γεμάτα με κόσμο.

Με μια ζήτηση λοιπόν αυξημένη και μια διάθεση αρκετά περιορισμένη αυτή την περίοδο, δεν προδιαγράφεται και κάποιο πολύ αισιόδοξο σενάριο για την τιμή η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας και πριν τo Σάββατο του Λαζάρου.

Για όσους προτιμούν κατσίκι έναντι του αρνιού, η τιμή δεν αναμένεται να απέχει πάρα πολύ, ωστόσο φαίνεται ότι θα δυσκολευτούν αρκετά να βρούνε λόγω περιορισμένης ποσότητας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο κ. Ευθυμίου, πέρα από την τιμή, οι Τρικαλινοί πάντα τιμούν το έθιμο αγοράζοντας το καθιερωμένο αρνάκι περιορίζοντας ενδεχομένως από κάπου αλλού τα έξοδά τους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή