Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περιπατητικό μονοπάτι Γάβρου – Αγίου Δημητρίου και αναρρίχηση τύπου Via Ferrata

Ο Δήμος Μετεώρων λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις όλων των αρμόδιων φορέων καθώς και της ομάδας πρωτοβουλίας Χασιωτών, με γνώμονα πάντα τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, για την ανάπτυξη περιοχών εκτός Μετεώρων, ολοκλήρωσε τη μελέτη που αφορά το έργο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΑΧΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» με πιστοποιημένο κομμάτι αναρρίχησης τύπου «via ferrata» σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπόκειται στις διατάξεις ΕΝ16869/2017.

Στο συγκεκριμένο βράχινο σύμπλεγμα της περιοχής του Γάβρου, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το ιταλικό σύστημα «via ferrata PD» (μικρής δυσκολίας) και περιέχει 3 γέφυρες τύπου τριγώνου και 1 γέφυρα θιβετιανού τύπου που ενώνουν κορυφές του συμπλέγματος.

Σκοπός είναι επισκέπτες Έλληνες και αλλοδαποί που επισκέπτονται την περιοχή μας όλο τον χρόνο και ασχολούνται με ήπιες δραστηριότητες στην ύπαιθρο να έχουν τη δυνατότητα για μία επιπλέον δραστηριότητα όπως η συγκεκριμένη που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ πραγματικής αναρρίχησης και πεζοπορίας με στόχο την κατάκτηση κάποιας κορυφής και μιας μοναδικής εμπειρίας.

Η κατασκευή ενός τέτοιου τρόπου ανάβασης σε κορυφές έχει ως στόχο την τόνωση της τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής μας διότι με την προβολή μιας καινοτόμου για την Ελλάδα ήπιας, οικολογικής και συναρπαστικής δραστηριότητας όπως είναι η «via ferrata» αναμένεται να φέρει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον βοηθά στην ανάπτυξη υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας εταιρείες που απασχολούν άτομα οδηγούς για τη δραστηριότητα, οδηγούς για τις μεταφορές αναλόγως του πακέτου υπηρεσιών που προσφέρει η καθεμία από αυτές.

Ο Δήμος μας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που έρχεται να δημιουργήσει ένα πάρκο με «via ferrata» που με σωστή προβολή δημιουργεί στην περιοχή τις προοπτικές ανάπτυξης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή