Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Περιπλανώμενη ζωή» για τους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας…

Όσοι έχουν «πράσινα» σπίτια βλέπουν πόρτα εξόδου από το Κουτσόχερο – Σταδιακή επιστροφή προσφύγων στη δομή φιλοξενίας

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου από την περιοχή της Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, ειδικά για όσους τα σπίτια τους κρίθηκαν «πράσινα» τους παροτρύνουν να αξιοποιήσουν την επιδότηση ενοικίου και να αποχωρήσουν από το «στρατόπεδο».

Το πόσο πιεστικό θα γίνει αυτό το επόμενο διάστημα δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Trikalanews.gr, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να επιστρέψουν οικογένειες προσφύγων στη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου ενώ μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη ο χώρος έχει προσαρμοστεί ανάλογα.

Το πρόβλημα βέβαια για τη στέγαση των πλημμυροπαθών ακόμη και στα ίδια τους τα σπίτια, έστω κι αν έχουν χαρακτηρισθεί «πράσινα», είναι πολυδιάστατο και δύσκολο να επιλυθεί.

Μιλάμε για σπίτια που δομικά δεν έχουν υποστεί ζημιές. Ωστόσο, έχουν πλημμυρίσει με λάσπες, έχουν κατεστραμμένο νοικοκυριό για το οποίο πολλές οικογένειες δεν έχουν αποζημιωθεί και πολλά ακόμη ζητήματα. Το τρίμηνο που δίνεται ως περιθώριο από πλευράς των επιτροπών για την επιστροφή τους στα κτίρια που προ πλημμύρας φιλοξενούσαν την καθημερινότητά τους, εξαντλείται μέσα στο χειμώνα.

Σε πολλές περιπτώσεις ούτε το βάψιμο δεν μπορεί να γίνει ενώ η οικονομική καταστροφή που συνοδεύει τις οικογένειες καθιστά απαγορευτική την όποια παρέμβαση.

Όσον αφορά τα ενοίκια μέσω επιδότησης, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σπίτι στην περιοχή ενώ ήδη αρκετοί έχουν μετακομίσει πλέον μόνιμα από τον δήμο Φαρκαδόνας στήνοντας τη ζωή τους από την αρχή σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας τα θέματα που θέτονται προς συζήτηση αφορούν μικροέργα για μια Φαρκαδόνα που τα έχει όλα λυμένα… σαν να μην έγινε τίποτα!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή