Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Περισσότερες από 1.000 φιάλες αίματος στις αιμοδοσίες «Ζήσε Αθλητικά», στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο γγΑ, δήμαρχοι, η ΕΛ.ΑΣ., η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές συμμετείχαν στη διήμερη αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ, με την πολύτιμη συνδρομή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με 100 φιάλες αίμα και συνολικά περισσότερες από 1.000 στις αιμοδοσίες που διενεργούνται τις τελευταίες εβδομάδες στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από την ΓΓΑ, ολοκληρώθηκε και η διήμερη αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την πολύτιμη συνδρομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στην αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ αρωγοί ήταν και δέκα Δήμοι της περιοχής (Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, και Χαλανδρίου).

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, οι δήμαρχοι  Ξένος Μανιατογιάννης, Αναστάσιος Μαυρίδης, Δήμητρα Κεχαγιά, Συμεών Ρούσσος και Δημήτρης Γαλάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής, Παναγιώτης Κολλίντζας και άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΚΑΕ ΑΕΚ, ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πλήθος Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών (Χαλκίδης, Καραπατάκη, Γιαννάκης, Φασούλας, Λινάρδος, Ρωμανίδης, Ανδρίτσος, Φιλίππου, Μαυροειδής, Τολιόπουλος, Αθηναίου, Παπαδιονυσίου, Ζαμπούνης, Πελεκούδας κ.ά.), ενώ μεγάληήταν η προσέλευση πολιτών.

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΟΑΚΑ, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες δράσεις στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ΣΕΦ, ενώ προγραμματίζονται για τις προσεχείς ημέρες σε ΠΕΑΚ Πάτρας, Καυτανζόγλειο κ.ά.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή