Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέθανε η Βασίλισσα σε ηλικία 96 ετών

«D-day» ονομάζεται η σημερινή ημέρα για τη Βρετανία, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο, καθώς πέθανε η μακροβιότερη βασίλισσα, Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών, αφότου η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση την Πέμπτη, με τους γιατρούς της να θέτουν υπό συναγερμό την… πολύπαθη Βρετανία.

Τον τελευταίο καιρό η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποσυρθεί στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία από όπου, στις 6 Σεπτεμβρίου έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη νέα πρωθυπουργό της χώρας, Λιζ Τρας. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Ελισάβετ βρισκόταν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν ανησυχητική ενώ όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έτρεξαν κοντά της στο Μπαλμόραλ.

Ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών της, η βασίλισσα, που μετά τον θάνατο του συζύγου της, Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, εμφανιζόταν ολοένα και πιο καταπονημένη, είχε εγκαταλείψει τις αγαπημένες της συνήθειες, όπως τα άλογα των στάβλων της και τις βόλτες με τα λατρεμένα της κόργκι και τα καθημερινά τζιν τόνικ.

Για πρώτη φορά, το 2018, οι υπουργοί της Βρετανίας είχαν την επίβλεψη των σχεδιασμών για το τι θα συμβεί, όταν πεθάνει η βασίλισσα, καθώς πραγματοποιήθηκε μυστική άσκηση στο Whitehall. Η διαδικασία αυτή ονομάστηκε «Castle Dove» και το σχέδιο, αναφορικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση και η χώρα, όταν η ίδια φύγει από τη ζωή, ονομάζεται «London Bridge» και έχει μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή