Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέθανε ο πιγκουίνος Μοτσίκα στα 31 χρόνια του! Ήταν ίσως ο γηραιότερος όλων…

Πέθανε ένας από τους γηραιότερους πιγκουίνους τον κόσμο, ο Μοτσίκα ή Μο, που ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον και ήταν 31 χρονώ.

Ήταν ο γηραιότερος αρσενικός πιγκουίνος των Ηνωμένων Πολιτειών και έζησε όλη του τη ζωή σε αιχμαλωσία προτού τού γίνει ευθανασία λόγω ασθενειών που σχετίζονταν με τη μεγάλη ηλικία του.

«Είχε καταρράκτη στο ένα μάτι, θολούρα στο άλλο, αρθρίτιδα στα ισχύα του. Ήταν ένα υπέργηρο πτηνό. Ήταν δύσκολο για εκείνο να βλέπει και πολλές φορές να περπατά» εξηγεί ο Τράβις Κουνς, υπεύθυνος για τον πληθυσμό πτηνών στον κήπο.

Ο Μοτσίκα ήρθε στον κόσμο στις 6 Ιουλίου του 1990. Ήταν εξωστρεφής και κοινωνικός και συχνά περνούσε την ώρα του με τους ανθρώπους, επιλέγοντας εκείνους αντί για τους φτερωτούς φίλους του.

«Ήταν σύνηθες να μπαίνουμε στην κουζίνα των φροντιστών του ζωολογικού κήπου και να βλέπουμε τον Μο να “βοηθά” στην προετοιμασία του φαγητού ή να αράζει με το προσωπικό εκεί» λέει ο Κουνς.

Το είδος του (πιγκουίνος του Humboldt) σπανίως ζει πάνω από τα 20 χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου.

«Σε όλους μας συνέβη να μας σημαδέψει κάποια στιγμή ένα πλάσμα στη ζωή μας. Ο Μοτσίκα το έκανε αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους, ενέπνευσε πολλές γενιές» συμπλήρωσε ο Κουνς, προσθέτοντας πως ο Μο ήταν το γηραιότερο αρσενικό του είδους του ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, οι πιγκουίνοι “Humboldt είναι το πιο ευάλωτο είδος πιγκουίνων με πληθυσμό που εκτιμάται παγκοσμίως στα 12.000 ζευγάρια.

ΠΗΓΗ: LiFO

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή