Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πέθανε ο σπουδαίος Γερμανός επιθετικός Γκέρχαρντ «Γκερντ» Μύλερ

Αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς και τους δεινότερους σκόρερ όλων των εποχών. Οι πολλαπλοί τίτλοι και διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο τον κατατάσσουν στους σημαντικότερους του αθλήματος όλων των εποχών.

Ο Γκερντ Μύλερ γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1945 στο Νέρντλινγκεν, πολύ κοντά στο Μόναχο, βορειοδυτικά. Ήταν το έκτο παιδί μίας φτωχής αγροτικής οικογένειας. Από μικρός δούλευε σε εργοστάσιο για να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα. Τις υπόλοιπες ώρες κυνηγούσε μια μπάλα στις αλάνες της γενέθλιας πόλης του στη Βαυαρία.

Στις 27 Απριλίου 1963, ο 17χρονος Μύλερ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη του ομάδα στην κατηγορία ανδρών με την ΤΣΦ 1961 Νέρντλινγκεν και αντίπαλο την Άουγκσμπουργκ 85 για την αγωνιστική περίοδο 1962–63. Σημείωσε 47 τέρματα σε 28 εμφανίσεις εκείνη τη χρονιά.

Τον επόμενο χρόνο υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Μπάγερν Μονάχου. Στο τεχνικό επιτελείο της Μπάγερν αρχικά δεν έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Μάλιστα ο προπονητής Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι τον απαξίωσε λόγω του σώματός του, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται αρσιβαρίστα αλλά ποδοσφαιριστή.  Η Μπάγερν ολοκλήρωσε τη σεζόν στη τρίτη θέση της κατάταξης και κέρδισε το Κύπελλο DFB, ο πρώτος τίτλος του συλλόγου σε εννέα χρόνια.

Έτσι καθιερώθηκε και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αποτέλεσε για χρόνια το σταθερό τρίο της ομάδας μαζί με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τον τερματοφύλακα Σεπ Μάιερ.  

Κατέκτησαν μαζί για την Μπάγερν 4 πρωταθλήματα Γερμανίας, 4 Κύπελλα, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 7 φορές επίδοση που παραμένει ως ρεκόρ. Είχε το διεθνές ρεκόρ των 66 γκολ σε 74 παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τρεις δεκαετίες.

Ο Μύλερ συνολικά στην καριέρα του σημείωσε 735 τέρματα σε 793 επίσημα παιχνίδια. Σύμφωνα με την RSSSF (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation), ο αριθμός των γκολ που σημείωσε συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών είναι 1.483 σε 1.226 αγώνες. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του Πελέ και σε λιγότερους μάλιστα αγώνες.

Μετά το τέλος της καριέρας του αντιμετώπισε προβλήματα αλκοολισμού, τα οποία κατάφερε να ξεπεράσει με τη βοήθεια παλιών συμπαικτών και φίλων του. Έτσι εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου. Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 75 ετών.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή