Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πεζογέφυρα Σωτήρας: Δόθηκαν 200χιλ για να φτιαχτεί και …να αφεθεί στην τύχη της!

Σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, η αναστηλωμένη από την Π.Ε. Τρικάλων ιστορική γέφυρα παραμένει αθέατη από σχέδια ανάπλασης

Ένα μνημείο μιας άλλης εποχής, η πεζογέφυρα της Σωτήρας, δεσπόζει σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο ενώνοντας τις όχθες του ποταμού Ληθαίου. Πρόκειται για ένα πέτρινο γεφύρι, το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσε κάποιος να διανύσει, δεδομένου ότι είχε καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος του.

Η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, κατάφερε μέσα από ένα αντίστοιχο έργο να το αποκαταστήσει διαμορφώνοντας μια πραγματικά μοναδική πεζογέφυρα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο με την προοπτική ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο επίσκεψης.

Ωστόσο, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, σήμερα, παραμένει στην αθέατη πλευρά των αναπλάσεων, και όχι μόνο. Σκουπίδια τόσο πάνω στη γέφυρα όσο και γύρω από αυτή, χόρτα και θάμνοι, συνθέτουν ένα σκηνικό που δείχνουν εγκατάλειψη. Θα μπορούσε ο δήμος Τρικκαίων να προχωρήσει σε μια περιποίηση του χώρου αλλά και να διαμορφώσει μια πραγματικά αξιόλογη διαδρομή για πεζούς και ποδηλάτες συνδέοντας παράλληλα το χωριό της Σωτήρας με τα Τρίκαλα με μια ασφαλή διαδρομή που θα περνούσε και από το γραφικό τοπίο της γέφυρας. Είναι εξάλλου κι ένα αίτημα που εκφράζουν και οι κάτοικοι του χωριού.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή