Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πεζοπορικός τουρισμός: Ο νομός Τρικάλων στην κορυφή των προτιμήσεων

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στην περιοχή του νομού Τρικάλων βρίσκεται σε απόγειο. Η τάση που επικρατεί βέβαια, απέχει κατά πολύ από την πολυτέλεια των διακοπών και στρέφεται προς την εμπειρία κυρίως που αποκτούν οι επισκέπτες από μια εκδρομή. Εμπειρία που βασίζεται κυρίως στο φυσικό περιβάλλον της που πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

To Trikalanews.gr μίλησε με τον Παναγιώτη Δαγρέ, διοργανωτή πεζοπορικών εκδρομών του Pindus Hiking.

Ο κ. Δαγρές, διαμένει μόνιμα στο Ναύπλιο. Ερχόμενος στην περιοχή του νομού Τρικάλων και επισκεπτόμενος ως και ο ίδιος πεζοπόρος τα ορεινά μας μονοπάτια διαπίστωσε τον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος κι εδώ και αρκετά χρόνια πλέον διοργανώσει πεζοπορικές εξορμήσεις στις οποίες συμμετέχουν εκδρομείς από όλη την Ελλάδα κυρίως όμως από Αθήνα και Πελοπόννησο.

Όπως μας είπε βασικό ρόλο παίζει εκτός από το φυσικό περιβάλλον που παραμένει γνήσιο και ανέγγιχτο, η προσβασιμότητα στα ορεινά που διασφαλίζει την ασφάλεια αλλά και τη λιγότερη οδική ταλαιπωρία των εκδρομέων. Υπάρχουν καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν επαρκώς τις ανάγκες των πεζοπόρων ενώ ο νομός Τρικάλων διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

Μάλιστα, αυτό το τριήμερο, το πρόγραμμά του ήταν πεζοπορικές διαδρομές στα Μετέωρα αλλά και περιηγήσεις με διασκέδαση και αποκριάτικες εμπειρίες σε Τρίκαλα και Τύρναβο.

Αυτά που παραμένουν βέβαια πιο εντυπωσιακά για όσους μας επισκέπτονται είναι η Βερλίγκα, το Φαράγγι της Αθαμανίας που ο κ. Δαγρές ήταν από τους πρώτους του επαγγέλματος που το ανακάλυψαν αλλά και το Μαντάνι του Δαίμονα.

Όλα αυτά, έρχονται ως προτάσεις για την Άνοιξη.

Υπάρχει λοιπόν το υλικό που θα μπορέσει να προσκαλέσει τουρίστες αντίστοιχης προτίμησης στην περιοχή. Το ζητούμενο είναι το υλικό αυτό να προστατευτεί και να αναδειχθεί χωρίς να χάσει την ταυτότητά του και τη φυσική του υπεροχή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή