Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πήγαν …πλατεία

Πλήθος Τρικαλινών για να φωνάξουν ότι «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».
 
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πλήθος Τρικαλινών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και προσήλθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν για την επίμαχη πρόσφατη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι διαδηλωτές με σύνθημα  «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», έδειξαν την αντίθεσή τους απέναντι στην συμφωνία και στην εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης στην επίλυση της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων με την παραχώρηση του ονόματος της «Μακεδονίας» αλλά και στην αναγνώριση από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικού Έθνους», κάνοντας λόγο για εκχώρηση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο γειτονικό κρατίδιο.

Ομιλητής ήταν στο συλλαλητήριο ο Σάββας Καλεντερίδης, ενώ χαιρέτησαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων.

Σε ένα σκηνικό όπου μικροί και μεγάλοι κρατώντας Ελληνικές Σημαίες, απαιτήθηκε με «ηχηρό» τρόπο, η άμεση κατάργηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που καταγγέλθηκε στο συλλαλητήριο ως «προδοτική» και εις βάρος «των αγώνων του Έθνους» για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Το συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε λάβει μέτρα ομαλής πραγματοποίησής του.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή