Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο

Πήγε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες

Ένας πιλότος εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν ως επιβάτης στο πιλοτήριο προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου που κατευθυνόταν από το Σιάτλ στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines.

Ο πιλότος του αεροσκάφους δήλωσε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι ένα άτομο που επέβαινε στο πιλοτήριο της πτήσης 2059 προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με το CNN.

Σημειώνεται ότι οι πιλότοι περιστασιακά κάθονται στο πιλοτήριο όταν ταξιδεύουν με επίσημη ιδιότητα ή μετακινούνται σε άλλο αεροδρόμιο.

Ο Τζόζεφ Έμερσον, 44 ετών, συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα του λιμανιού του Πόρτλαντ και κατηγορείται για 83 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Σε βάρος του υπάρχουν επίσης 83 κατηγορίες για απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο και μία κατηγορία για έκθεση αεροσκάφους σε κίνδυνο, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία κρατήσεων.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Paine Field του Σιάτλ και άλλαξε πορεία προς το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ εξαιτίας της «αξιόπιστης απειλής για την ασφάλεια», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή