Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 158 «ΝΑΙ»

Με 158 «ΝΑΙ» πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής.

Η ψηφοφορία έκλεισε την τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης και συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης,  οποία είχε συνολικά 155 ομιλητές.

Η αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης σταθηκε καθοριστική για το ύφος διεξαγωγής της συζήτησης, με τον πολιτικό διάλογο να πηγαίνει μπροστά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κλίμα στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν ήπιο, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά πάντως στον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθειτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Ψεύτες και λαϊκιστές σας είπε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χάσατε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις».

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χάσω ούτε μια μέρα για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «τώρα είναι η ώρα να κανουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα…

Ο λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες του στα χέρια μας… Το κεντρικό μήνυμα έχει φτάσει στην κοινωνία και οι πολίτες παρακολουθούν τα βήματα μας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία δεν αναφέρεται στους «πλούσιους της Εκάλης», αλλά στη μεσαία τάξη που ο ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε, με κατεπείγον νομοσχέδιο, το οποίο θα φτάσει για ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε τις δηλώσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στο Ethnos.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή