Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ…

Το Σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση μαθητών και δασκάλων, ο βουλευτής του Νομού Τρικάλων, κος Αθανάσιος Λιούτας.

Ευχάριστος, προσηνής και πολύ φιλικός με τους μικρούς μας μαθητές , απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που συνέταξαν οι μαθητές της Ε ΄και ΣΤ΄τάξης του Σχολείου μας , στα πλαίσια δράσεων που έχει αναλάβει ομάδα εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές μας ανθρώπους διαφόρων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων .

Οι ερωτήσεις προετοιμάστηκαν με σκοπό να αντλήσουν οι μαθητές μας πληροφορίες για τη διπλή ιδιότητα που κατέχει ο κος Λιούτας, αυτή του Γεωπόνου δηλαδή, αλλά, και , αυτή του Βουλευτή του Νομού Τρικάλων.

Οι απορίες των μαθητών ήταν πολλές και ποικίλλες. Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πολλά για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τη βιολογική καλλιέργεια και τα αρωματικά φυτά, και , από την άλλη , για τον ρόλο , τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά στο καθημερινό, βουλευτικό του έργοο κύριος Λιούτας.

Κρατήσαμε από όλα αυτά που μας είπε, το όνειρό του για την ελληνική Παιδεία και το Ελληνικό Σχολείο, ότι, δηλαδή, οραματίζεται και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή που θα συντελέσει στη δημιουργία ενός Σχολείου που θα βοηθά τον μαθητή να μαθαίνει πιο εύκολα και αποτελεσματικά μέσω της πρακτικής εξάσκησης περισσότερο και λιγότερο μέσω της θεωρίας.

« Επιθυμώ και αγωνίζομαι, συνεργαζόμενος στενά με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε τα μαθήματα να αφορούν περισσότερο την πράξη. Θα ευχόμουν να γίνει τόσο ευχάριστο το μάθημα, ώστε οι μαθητές να στενοχωριούνται, αν, πχ. κλείσουν τα σχολεία λόγω χιονιού!…»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή