Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας … τώρα και στην περιοχή μας!

Από τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

Μετά τις άθλιες σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Αθήνα με την έξωση μιας οικογένειας στο Ζωγράφου και τη σύλληψη των ενοίκων, μετά τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ των αρπακτικών των funds, των εισπρακτικών εταιρειών και του κράτους, με τη συμμετοχή μάλιστα αστυνομικών που εκτός υπηρεσίας φέρονται να εργάζονται για εταιρείες που κάνουν εξώσεις, μαθαίνουμε πως και στην πόλη μας βγαίνει άμεσα σε πλειστηριασμό και απειλείται με έξωση οικογένεια από την πρώτη κατοικία της!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθεί πίστα κα υλοποιεί με φανατισμό το «θεάρεστο» έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συνοδοιπόρων) με την απελευθέρωση πλειστηριασμών, με τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών διαδικασιών ώστε να παρακάμψει τις αντιδράσεις στα δικαστήρια, με την τρομοκρατία, τις συλλήψεις, τις δίκες και τις – πρόσφατες μάλιστα- καταδίκες αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Έχοντας ανοίξει πλέον όλα τα κοινωνικά μέτωπα, επιτίθεται με λύσσα ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα που έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτή την κοινωνία: υγεία, παιδεία, εργασία, στέγαση, διατροφή …

Κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Αισθάνονται παντοδύναμοι και με τη στήριξη του κεφαλαίου, των ΜΜΕ, της ανύπαρκτης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, πιστεύουν πως μπορούν να περάσουν κάθε αντιδραστικό τους σχέδιο.

Σ’ αυτή τη χώρα υπήρξε ένα μεγάλο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πριν χρόνια, και ειδικά στην πόλη μας αυτό το κίνημα υπήρξε πρωτοπόρο με μαζική και μαχητική παρουσία στα δικαστήρια κι όχι μόνο. Κίνημα υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγαση όλων των ανθρώπων.

Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε ξανά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και να απαιτήσουμε : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Η αλληλεγγύη να νικήσει. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στα αρπακτικά του κεφαλαίου και την κυβέρνηση. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει το λαό.

Προστασία των λαϊκών νοικοκυριών που εξαιτίας των 13 χρόνων μνημονιακής λιτότητας και της ακραίας ακρίβειας και κερδοσκοπίας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Κούρεμα όλων των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών ανάλογη με την περικοπή του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμιά έξωση λαϊκού νοικοκυριού. Νομοθετική προστασία με ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών.

Διαγραφή όλων των χρεών όσων έχουν καταβάλει ποσά που αντιστοιχούν στο αρχικό κεφάλαιο. Χαμηλά σταθερά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια για όλους.

Να πάψει η δράση των funds, των servicers και η αρπαγή της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών. Η στέγαση είναι δικαίωμα.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή