Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πλημμυροπαθείς αγρότες στα Τρίκαλα βγήκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ τους (φωτό)

Τα μηνύματά τους στην Κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις επιχειρούν να στείλουν οι αγρότες στα Τρίκαλα που προχώρησαν στην πρώτη τους συμβολική κινητοποίηση

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr το πρωί της Παρασκευής αγρότες κυρίως από το Ζάρκο και την Πηνειάδα βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της ε.ο. Τρικάλων Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα μέτρα και τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες τονίζουν πως «τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αποζημίωση ανά στρέμμα, δεν μας καλύπτουν. Τα έξοδά μας είναι 250 ευρώ το στρέμμα, θέλουμε και ένα 20% κέρδος, που σημαίνει ότι χρειάζονται γύρω στα 310 – 320 ευρώ το στρέμμα».

Την ίδια ώρα οι πλημμυροπαθείς αγρότες ζητούν σαφές χρονοδιαγράμματα για τις αποζημιώσεις, και κυρίως να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να μην γίνονται συνεχώς στο ίδιο έργο θεατές.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή