«Πλήρης και άμεση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» λέει ο Κ. Χατζηδάκης

«Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις, την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model».

Αυτά είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Elpedison, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός τόνισε πως η εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών και καλύτερων υπηρεσιών στην βιομηχανία παροχής ρεύματος είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χατζηδάκης συνέχισε: «Όλες οι επιχειρήσεις στον χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού είναι δικές μας επιχειρήσεις, γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να πω ότι είμαι Υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την Elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις, αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φλέγον ζήτημα της ΔΕΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως ξεκίνησε η θητεία μου, ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου Υπουργός ΔΕΗ.

Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ, γιατί το πρόβλημά της, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή