Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πληθαίνουν οι επιθέσεις και τα παράπονα για τα αδέσποτα στα Τρίκαλα

Πληθαίνουν τα παράπονα των κατοίκων στα Τρίκαλα, και κυρίως τα χωριά, για τα δεκάδες αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Όπως καταγγέλλουν στο trikalanews.gr τα αδέσποτα έχουν αυξηθεί, οι επιθέσεις είναι σχεδόν καθημερινές και η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη.

Το πιο επικίνδυνο δε, είναι το γεγονός ότι λόγω χειμώνα πολλά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και στις δραστηριότητες τους μόνα τους, με τους γονείς να εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι αφού όπως λένε το κακό δεν αργεί να γίνει.

Ζητούν επιτέλους η δημοτική Αρχή να σκύψει το κεφάλι πάνω από το ζήτημα και να βρει ουσιαστική λύση και μέτρα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Καταφύγιο στη Ράξα

Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του, προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που καταγράφεται με τα αδέσποτα, αφού όπως προαναφέρθηκε ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς και τα αιτήματα για περισυλλογή προς το 20000 είναι σχεδόν καθημερινά.

Το πρόβλημα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού πολλοί εγκαταλείπουν τα συμπαθή τετράποδα, επειδή αδυνατούν να τα φροντίσουν ή επειδή δε τα στειρώνουν, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να μαζεύουν διαρκώς νεογέννητα  από κουτές.

Τα αδέσποτα που περισυλλέγονται πηγαίνουν στο καταφύγιο που διαθέτει ο Δήμος και στη συνέχεια, εμβολιάζονται και στειρώνονται και αν κριθεί ότι είναι υγιή , τότε επιστρέφουν στο φυσικό περιβάλλον.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες  για το καταφύγιο που κατασκευάζει ο Δήμος, στην περιοχή της Ράξας, μέσω του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή