Πλήθος προβλημάτων από την κατασκευή του Ε65 στη Βασιλική – Οι απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών

Λύση ζητούν οι τοπικοί φορείς

Στα προβλήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του δρόμου Ε65 στην Τ.Κ. Βασιλικής απαντά Tο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, σε επιστολές τους το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Βασιλικής και του Δήμου Μετεώρων αιτούνται ο παράδρομος του υπό κατασκευή δρόμου Ε65 να είναι πλάτους 8,00 μ και ασφαλτοστρωμένος, να μεταφερθεί η καταργούμενη γεώτρηση στη νέα θέση, που έχει επιλεγεί το ταχύτερο δυνατόν και να κατασκευαστεί νέα υπόγεια διάβαση.

Tο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντά, αναφέροντας τα εξής:

• Όσον αφορά στην ανάγκη κατασκευής στοιχειωδώς οδού προσπέλασης πλάτους 8,00 μ από Χ.Θ. 124+600 έως Χ.Θ. 127+700, σας αναφέρουμε ότι δεν περιλαμβάνεται στο βασικό σχεδιασμό του έργου.

Παρόλα αυτά, κατασκευάστηκε μετά από αίτημα των τοπικών παραγόντων της περιοχής, με πλάτος οδοστρώματος 3,00 μ, όπως είναι και των άλλων αντίστοιχων οδών της περιοχής. Με νέο αίτημα τους πραγματοποιήθηκε διαπλάτυνση του οδοστρώματος με τελικό πλάτος τα 5,50 μ.

Δεδομένου του ότι το όριο απαλλοτρίωσης του έργου, στη συγκεκριμένη περιοχή, έχει εξαντληθεί λόγω κατασκευής και των αντίστοιχων έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης της οδού, δεν είναι δυνατή η περαιτέρω διαπλάτυνση του οδοστρώματος.

• Όσον αφορά στη γεώτρηση με κωδικό ΤΒ127 στη Χ.Θ. 124+585, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων απαλλοτρίωσης του έργου και, με τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης το 2011, απαλλοτριώθηκε υπέρ του Δημοσίου, και καθότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά της, θα έπρεπε να γίνει διαδικασία αδειοδότησης για νέα γεώτρηση από τον ενδιαφερόμενο αρμόδιο φορέα.

• Στη Χ.Θ. 124+289 έχει κατασκευαστεί η κάτω διάβαση G044Α καθαρού ανοίγματος 5,00 μ, η οποία με βάση τις μελέτες κυκλοφοριακού φόρτου του έργου για την περιοχή, επαρκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

• Αναφορικά με την κατασκευή νέας υπόγειας διάβασης περί τη Χ.Θ. 127+800 του αυτοκινητοδρόμου, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, καταργήθηκε η ισόπεδη διάβαση των Αγίων Θεοδώρων (περί τη Χ.Θ. 127+800) και η εξυπηρέτηση των κατοίκων θα γίνεται μέσω της κάτω διάβασης G045 του Αυτοκινητοδρόμου (Χ.Θ. 128+604) που έχει κατασκευαστεί 800 μ. περίπου από το ανωτέρω σημείο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Συνάντηση Παπαστεργίου - Μαράβα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Πύλης

Συνάντηση Παπαστεργίου – Μαράβα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου Πύλης

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου …
O Π.Ο.Τ.Α.Π. αξιοποιεί τον τουρισμό κρουαζιέρας

O Π.Ο.Τ.Α.Π. αξιοποιεί τον τουρισμό κρουαζιέρας

Η δημιουργική ανησυχία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) έχει συνέχεια …
Έφυγε από τη ζωή ο 41χρονος Ανδρέας Κιαλιάς

Έφυγε από τη ζωή ο 41χρονος Ανδρέας Κιαλιάς

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας υιού, συζύγου, πατέρα και αδερφού, Ανδρέα Κιαλιά, σε ηλικία 41 ετών …
Η Κρήτη αποκτά ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων της

Η Κρήτη αποκτά ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων της

 Η Κρήτη απέκτησε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων της, ένα σημαντικό βήμα …