Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πλούσια η δράστη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας

Με αφορμή το τέλος και της φετινής χρονιάς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας προχώρησε σε ένα πολύ σύντομο, επιγραμματικό απολογισμό για την πλούσια δράση του.

Συγκεκριμένα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ του Δήμου Καρδίτσας παρείχε για το 2022 τρόφιμα, είδη καθημερινής χρήσης και ένδυσης σε άτομα και οικογένειες που με δυσκολία αντεπεξέρχονται στις καθημερινές τους ανάγκες.  Πιο αναλυτικά, πραγματοποίησε 8 διανομές το 2022 και εξυπηρέτησε μηνιαία 300 οικογένειες με προϊόντα μακράς διάρκειας, κρέατα, τυριά, φρούτα  και καθαριστικά. Επίσης  καθημερινά  παρείχε συσσίτιο σε  30 – 45 άτομα και προϊόντα από τον Α-Β Βασιλόπουλο. Όλοι όσοι τυγχάνουν της βοήθειας είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Την Κοινωνική Ιματιοθήκη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας την επισκέπτονται αρκετοί δημότες  οι οποίοι παίρνουν ρουχισμό, παιχνίδια για μικρά παιδιά, χαλιά, μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές και ότι άλλο είναι προς διάθεση από προσφορές δημοτών.

Επίσης το Πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. πραγματοποίησε 5 διανομές το 2022 με πολλά είδη προϊόντων:  όπως κρέατα , τυριά , είδη μακράς διάρκειας , καθαριστικά, πατάτες και φρούτα σε 1650 ωφελούμενους του Δήμου Καρδίτσας ανά διανομή.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας  παρέχει σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Καρδίτσας και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας βάση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίζουν.  Όσον αφορά τα στατιστικά: συνολικά έχουν  εγγραφεί 350 ωφελούμενοι, κάθε μήνα προσέρχονται περίπου 100 άτομα στη δομή, έχουν παραληφθεί περίπου 4.450 κουτιά φαρμάκων τα οποία παρέλαβαν οι ωφελούμενοι.

Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, που για μία ακόμη φορά βοήθησαν ανιδιοτελώς το έργο της  Αντιδημαρχίας  καθώς και τους συμπολίτες μας που προσφέρουν καθημερινά από το εισόδημα τους και στηρίζουν έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Δομών εντάσσεται στο συνολικότερο στρατηγικό σχέδιο συντονισμού κοινωνικής ένταξης και ενίσχυσης του συστήματος κοινωνικής προστασίας .

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος , ο αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος  και το προσωπικό των κοινωνικών δομών εύχονται καλές γιορτές και καλή χρονιά, χρονιά  αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή