Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα γεμάτο παράδοση στην Πύλη

Από τα χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης -Χορευτικού  Ομίλου -Τρίκκης-Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικαλινών Θεσ/νίκης «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Μία ακόμα πετυχημένη εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης ,υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης, όπου την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Πύλης παρουσιάστηκαν τα χορευτικά Συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, του χορευτικού Ομίλου Τρικάλων (ΤΡΙΚΚΗ) και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικαλινών Θεσσαλονίκης και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης κ. Δημήτριος Πανάγος, ανοίγοντας την αυλαία με σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος ανέφερε τα εξής..

Σας καλωσορίζω  στην σημερινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης που όλα αυτά τα χρόνια μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Όλες οι διοικήσεις του όλα τα μέλη του Πορτινοί και Πορτινές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.  Βέβαια πέρασαν σχεδόν δυόμιση δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας  που μας άλλαξε όλους.

Μας έκανε να δούμε με διαφορετικό μάτι την ζωή μας.

Όμως σήμερα βλέπω ότι ο Σύλλογος της Πύλης με τα χορευτικά του τμήματα μα γεμίζει ξανά με ελπίδα.

Σαν Δήμος Πύλης είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Σεβόμαστε τις εκδηλώσει σας γιατί έχουν ποιότητα ,γιατί γεμίζουν τις καρδιές μας με Πολιτισμό. Με μηνύματα  αγάπης και συνεργασίας.

Χαίρομαι γιατί μέσα από τις δράσεις σας θυμίζετε και δείχνετε τις παραδοσιακές πλατείες της Πύλης, ούτως ώστε να γίνονται σημεία αναφοράς.

Όσο για την πλατεία που είμαστε σήμερα εδώ είναι η τελευταία φορά που την βλέπετε έτσι.  Έχουμε φτιάξει καινούργια μελέτη μέσα από γνώμες άξιων Μηχανικών και αρχιτεκτόνων και μέσα από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Αναδείχτηκε εργολάβος για την κατασκευή της νέας πλατείας με κοινοπραξία των κ.κ. Καρβούνη και Σουλεμέτση.

Με προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,00 Ευρώ και με χρηματοδότηση  από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας και τον συντοπίτη Υπουργό μας κ. Κων/νο Σκρέκα. Οι εργασίες θα αρχίσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Εύχομαι καλή επιτυχία απόψε.

Χαιρετισμό έκανε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Γωγάκος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΤΡΙΚΚΗ κ. Βασίλειος Γαλάνης.

Ο Δήμαρχος Κων/νος Μαράβας πρόσφερε ένα δώρο στους εκπροσώπους των Χορευτικών μία χειροποίητη κατασκευή σε πλαίσιο από πηλό και ξύλο, που φιλοτέχνησε η συνδημότισσα μας Καλλιτέχνης κ. Δήμητρα Μαγκούτη.

Ενώ ο Βασίλειος Πανάγος Καθηγητής και συγγραφέας πρόσφερε στους παραπάνω ,ένα πίνακα ζωγραφικής που απεικόνιζε την Τοξωτή Γέφυρα της Πύλης και ένα βιβλίο με την ιστορία της Πύλης που έγραψε ο ίδιος.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεώργιος Τζιορτζιώτης, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτριος Μάντζιος κ. Παναγιώτης Τσόλας, κ. Έφη Μπλαντζώνη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυνερίου κ. Παναγιώτης Βλαχοδήμος,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης κ. Γεώργιος Καραχάλιος.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή